Ο Ελευθέριος Σκιαδάς πρόεδρος στο Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων

Σημαντική επιτυχία για έναν δικό μας άνθρωπο, τον Ελευθέριο Σκιαδά, γενικό διευθυντή της «Εστίας», και βασικό συνεργάτη της «δημοκρατίας», ο οποίος, με πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας. Παράλληλα, θα είναι και πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας εξαιρετικής πορείας του ικανού δημοσιογράφου, συγγραφέα και μέχρι τώρα αντιδημάρχου της Αθήνας, ο οποίος με τη δουλειά, τη θέληση και τις γνώσεις του κέρδισε την εμπιστοσύνη του δημάρχου και αναρριχήθηκε στην κορυφαία αυτή θέση. Πέραν της διεύθυνσης της «Εστίας», ο Ελευθέριος Σκιαδάς είναι πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Ιστορικών του Ολυμπισμού και μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Έχει διακριθεί για την πλούσια συγγραφική δραστηριότητά του, αναδεικνύοντας με πρωτότυπο τρόπο άγνωστες ιστορικές πτυχές της σύγχρονης διαδρομής των Αθηνών από το 1834 μέχρι σήμερα, την ιστορία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος. Παράλληλα, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του «Ο ποιητής του Κάρρου – Η άλλη όψη της αθηναϊκής ιστορίας», ενώ έχουν εκδοθεί 33 βιβλία, τα οποία συνέγραψε ή επιμελήθηκε και έχουν δημοσιευτεί περισσότερα από 4.000 ιστορικά άρθρα του στον καθημερινό Τύπο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης για τις θέσεις των αντιδημάρχων για την περίοδο από 1/9/2021 έως 31/08/2022 προτείνει τους Χρήστο Τεντόμα (Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου), Ευγένιο (Σάκη) Κολλάτο (Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας), Νικόλαο Αβραμίδη (Καθαριότητας και Ανακύκλωσης), Βασίλειο – Φοίβο Αξιώτη (Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως), Εμμανουήλ Καλαμπόκα (Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων), Αικατερίνη Γκαγκάκη (Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών), Νικόλαο Βαφειάδη (Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας), Βασίλειο Κορομάντζο (Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων), Αννα Ροκοφύλλου (Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Εμφυλης Βίας) και Γρηγόρη Λέων (Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα