Κυβερνητικό άλλοθι στον Ελπιδοφόρο!

Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Γεραπετρίτης κάλυψαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την παρουσία του στη φιέστα του «σουλτάνου»

Σανίδα σωτηρίας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που δέχεται δικαίως τα βέλη του Ελληνισμού, προσφέρουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Γ. Γεραπετρίτης.

Την ίδια ώρα που η Κύπρος και η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ βράζουν με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για τη δουλοπρεπή παρουσία του στα εγκαίνια του τουρκικού κτιρίου στη Νέα Υόρκη ως «ντεκόρ» στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ εμφανίστηκαν οι γνωστοί «πρόθυμοι» που πασχίζουν να… δικαιολογήσουν την επιλογή του να σταθεί στο πλευρό αυτών που έκαναν την Αγια-Σοφιά τζαμί.

Πρώτος και κύριος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέλεξε να συναντηθεί τελικά με τον κ. Ελπιδοφόρο, αρνούμενος να συντονιστεί με τη στάση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, δημιουργώντας ακόμη μία φορά ζήτημα… διάστασης στον τρόπο που Ελλάδα και Κύπρος αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Φυσικά, όπως ο Μάρτης δεν λείπει από τη Σαρακοστή, δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση και η γνωστή για την «προθυμία» της όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αποφάσισε να πλέξει το εγκώμιο του κ. Ελπιδοφόρου και του έργου του, περιγράφοντάς τον λίγο πολύ ως «εθελοντή όμηρο» του Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της τόνισε πως αντιλαμβάνεται τη δυσφορία που δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά τον υπερασπίστηκε τελικά λέγοντας το ασαφές «θα είχε κάποιους λόγους για να το κάνει αυτό». Δεν έμεινε μάλιστα σε αυτό, αλλά χαρακτήρισε και… επιπόλαιους όσους αντέδρασαν στη συγκεκριμένη κίνηση του Αρχιεπισκόπου. «Ας μην κρίνουμε επιπόλαια μια κίνηση του Ελπιδοφόρου, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ένας μεγάλος ιεράρχης» είπε και συμπλήρωσε πως ο κ. Ελπιδοφόρος εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει μεγάλο και σημαντικό έργο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος και αυτός υποβάθμισε τις δίκαιες αντιδράσεις της κυπριακής κυβέρνησης. «Υπήρξε μία κίνηση η οποία δεν έγινε ευμενώς αποδεκτή από την κυπριακή πλευρά και είχε μια αρνητική σημειολογία» είπε. Σημείωσε πως ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επιλογή του πρωθυπουργού να συμπεριλάβει τον κ. Ελπιδοφόρο στο πρόγραμμά του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα