ΗΠΑ: Ανησυχία για τον Βαρθολομαίο! Ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

Μετ’ εμποδίων η περιοδεία του Πατριάρχη

Δεν ξεκίνησε καλά η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, καθώς, αμέσως πριν από την αναχώρησή του για τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο παναγιότατος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξή του στην αμερικανική γη. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί και, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington University για ιατρική παρακολούθηση.

Η υποδοχή, πάντως, που του επεφύλαξαν νωρίτερα ιερείς και μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας κατά την άφιξή του στην Ουάσινγκτον ήταν ιδιαιτέρως θερμή! O κ. Βαρθολομαίος επιστρέφει στις ΗΠΑ έπειτα από 12 χρόνια, καθώς η τελευταία του επίσημη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί το 2009. Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Αντριους. Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέφθασε συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας. O Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ.

Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τη μητέρα εκκλησία της Κωνσταντινούπολης με τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες επαρχίες του οικουμενικού θρόνου.

Απευθυνόμενος στους ομογενείς, ο κ. Βαρθολομαίος είπε «εσείς, οι πιο αγαπημένες μας κόρες και γιοι μας, μεταλαμπαδεύσατε την πίστη των Αποστόλων σε αυτή την ευλογημένη ήπειρο. Η Αμερική αναγνωρίζει τη βαθιά σας δέσμευση να ζήσετε πλήρως αυτή την πίστη, γιατί έχει κατοχυρώσει στο Σύνταγμά της τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες βασίζονται τα μόνιμα χαρακτηριστικά της Εκκλησίας. Ο χρόνος μας μαζί σας τις επόμενες μέρες είναι μια ευκαιρία που μας έδωσε ο Θεός για να επιβεβαιώσουμε αυτούς τους άρρηκτους δεσμούς μας».

Συνεχίζοντας, ο παναγιότατος εξήρε το έργο του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, λέγοντας ότι κατάφερε να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να αναζωογονήσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ακόμη και εν μέσω της ταραχής που προξένησε η πανδημία. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την υπηρεσιακή επικεφαλής Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Πολιτειών Ασελ Ρόμπερτς και, μέσω αυτής, τον πρόεδρο Μπάιντεν για τη θερμή υποδοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα