Το δουλεμπορικό, αντί να γυρίσει στην Τουρκία, ξεφόρτωσε στην Κω

Στην Κω αποβιβάστηκαν τελικά, χθες Κυριακή, οι 382 λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο που έφτασε ανατολικά της Κρήτης, την ίδια ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξυμνούσε τον ρόλο της Τουρκίας στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού. Πλέον θα υποβάλουν κανονικά αίτημα ασύλου και θα προστεθούν στον αριθμό αυτών που ήδη είναι στο «σύστημα».

Εξέλιξη που στην ουσία «ξηλώνει» τις όποιες προσπάθειες που επί τόσον καιρό είχαν όντως καταβάλει το Λιμενικό και οι δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να θωρακίσουν τα σύνορα της χώρας μας, εκθέτοντας τους υπεύθυνους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Παρότι μέχρι και το Σάββατο η ελληνική πλευρά προσπαθούσε, απευθυνόμενη τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στη Frontex, να πετύχει την επιστροφή του πλοίου στα τουρκικά παράλια, από όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Οπως προκύπτει, την ίδια στιγμή που στα ευρωπαϊκά φόρα κυριαρχεί σκληρότατη ρητορική κατά της Λευκορωσίας, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να απολαμβάνει ασυλία.

Οι πιέσεις των δικαιωματιστών από τις Βρυξέλλες αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοινώσεις του πίεζε υπέρ της «εισδοχής» των λαθρομεταναστών στη χώρα, έπιασαν τόπο και η χώρα μας, αντί να εμποδίσει το φορτηγό να μπει εντός των εθνικών μας υδάτων, προσφέροντας έστω, εάν υπήρχε ανάγκη μέσω προσέγγισης, τα απαραίτητα, αποφάσισε να κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Δεινή εντύπωση προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα αποφάσισε σε δελτίο Τύπου να κάνει λόγο για επιτυχία μιας «μεγάλης επιχείρησης», ενώ στην πραγματικότητα λειτούργησε ως… ταξί για τους λαθρομετανάστες.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών από την Τουρκία, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, θα χρησιμεύσει ως οδηγός για περαιτέρω ροές.

Η δε δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ότι «η Ελλάδα κινητοποιήθηκε, παρέχοντας άμεση ανθρωπιστική βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη, όπως κάνει πάντα» κάνει σαφές ότι η χώρα μας δηλώνει διατεθειμένη να εκβιαστεί από τις τακτικές των κυκλωμάτων δουλεμπόρων.

Ποιος δεν θυμάται άραγε το πρόσφατο παρελθόν, όταν οι δουλέμποροι τρυπούσαν τα σκάφη τους όταν πλησίαζε σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να εκβιάσουν με αυτόν τον τρόπο τη «διάσωσή» τους από αυτό.

Περιστατικά που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε να εκτυλίσσονται ξανά, με δεδομένα τα δείγματα που έδωσε η ελληνική πλευρά σε μια τόσο εμβληματική περίπτωση.

Δ. Παπαγεωργίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα