Υπουργός είπε σε κυβερνητικό βουλευτή ότι εκπροσωπεί συμφέροντα «παγαπόντηδων»

«ΓΑΛΑΖΙΟΣ» εμφύλιος για τις επιδοτήσεις!

Εσωκομματική σύρραξη, και μάλιστα αναπάντεχα, προκλήθηκε στη Νέα Δημοκρατία, ανάμεσα στον Σπήλιο Λιβανό και τον Μανούσο Βολουδάκη, με αφορμή τις κτηνοτροφικές επιδοτήσεις στην Κρήτη, με τους δυο άντρες να αντιπαρατίθενται σε αρκετά έντονο ύφος στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκ Χανίων ορμώμενος βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατήγγειλε με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό την «απαράδεκτη», όπως την αποκάλεσε, αλλαγή στα κριτήρια καταβολής των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, καλώντας τον υπουργό να αναστείλει την ισχύ της σχετικής υπουργικής απόφασης.

«Δυστυχώς, εσείς σήμερα έρχεστε εδώ να αποτελέσετε τη φωνή των επιτηδείων» του απάντησε ο Σπήλιος Λιβανός, προκαλώντας λογής λογής σχόλια στην αίθουσα της Ολομέλειας, υποστηρίζοντας πως μόνο οι «μπαγαπόντηδες» που προσπαθούν να υφαρπάξουν ενισχύσεις θίγονται με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής, φανερά ενοχλημένος, ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακαλέσει την προσωπική αναφορά. «Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε. Σε λάθος άνθρωπο απαντάτε μάλλον. Σας καλώ να διορθώσετε την προσωπική σας αναφορά σε μένα. Εγώ σας είπα να ελέγξετε τις παρανομίες. Με όσα είπατε θα μείνει η εντύπωση ότι θεωρείτε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση απατεώνες. Μιλήσατε για 4.500 ανθρώπους. Είναι όλοι αυτοί απατεώνες;» ρώτησε ο Μανούσος Βολουδάκης, με τον υπουργό να του ανταπαντά, πάλι σε οξύ ύφος, ευχόμενος να αντιληφθεί το «λάθος» του. «Δεν μπορώ να πιστέψω», είπε ο υπουργός, «ότι έχετε μελετήσει την κατάσταση και συνεχίζετε να λέτε αυτά που λέτε.

Έρχεστε και μιλάτε για τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι μπαίνοντας θα πάρουν από το εθνικό απόθεμα κάποια χρήματα. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να σχολιάσετε ότι τα χρήματα που θα πάρουν βγαίνουν από τις τσέπες άλλων. Δεν είπατε τίποτα» είπε ο Σπήλιος Λιβανός, επιτιθέμενος με αυτόν τον τρόπο στον βουλευτή για την κριτική που του άσκησε. Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί, στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα