Αγωνία για Βαρθολομαίο! Ξαναμπήκε νοσοκομείο

Από τα αποτελέσματα θα κριθεί αν υπάρχει άμεση ανάγκη να υποβληθεί σε μπαλονάκι και τοποθέτηση stent

Εντείνεται η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς χθες το απόγευμα εισήχθη και πάλι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai) για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ώστε να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Ο Πατριάρχης βρίσκεται στην Αμερική με αφορμή τα θυρανοίξια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, και χθες αναμενόταν να επιστρέψει στο Φανάρι. Ωστόσο, λίγο πριν από την αναχώρησή του οι θεράποντες ιατροί του έκριναν αναγκαίο να υποβληθεί σε νέες ιατρικές εξετάσεις για τυπικούς λόγους. Από τα αποτελέσματα θα αποφασιστεί αν υπάρχει άμεση ανάγκη να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική επέμβαση, δηλαδή σε μπαλονάκι και τοποθέτηση stent. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου, πριν από την αναχώρηση για τη λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, ο παναγιότατος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί. Τότε, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington University για ιατρική παρακολούθηση. Ο κ. Βαρθολομαίος εξήλθε του θεραπευτηρίου την επόμενη ημέρα και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του. Είναι γεγονός πως το βεβαρημένο πρόγραμμα που ακολουθεί σε κάθε ταξίδι του ο κ. Βαρθολομαίος προκαλεί κόπωση.

Από την πλευρά του αναγνώρισε ότι πρέπει να κάνει μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και του χρόνου του, προκειμένου να φροντίζει την υγεία του. Άλλωστε, όπως είχε τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος «η θυσιαστική διάθεση του Πατριάρχη, ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες της θέσεώς του, τον κάνουν συχνά να παραμελεί την προσωπική του υγεία».

Ο κ. Ελπιδοφόρος είχε αποδώσει την πρώτη νοσηλεία του Πατριάρχη στην υπερβολική κόπωση, λέγοντας ότι «ήταν η συσσώρευση της κόπωσης όλων αυτών των ημερών που προηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τους εορτασμούς της τριακονταετίας της Πατριαρχίας του, αλλά και των προηγούμενων ημερών όπου ταξίδεψε στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις. Αυτό, όμως, που πραγματικά τον καταπόνησε ήταν το αεροπορικό ταξίδι και αμέσως μετά, όπως το κάνει συνήθως ο Πατριάρχης μας, ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμά του και αυτό τον κούρασε». Στις 20 Νοεμβρίου ο 81χρονος κ. Βαρθολομαίος έχει προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να τιμηθεί για τα τριάντα χρόνια Πατριαρχίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα