Εσωκομματική γκρίνια για το think tank που σύστησε ο Τσίπρας

Ο Τσίπρας «καπέλωσε» όλους τους τομεάρχες!

Μια ομάδα 30 επιστημόνων με «πλούσιο βιογραφικό», όπως υποστηρίζεται, που στο σύνολό τους δεν προέρχονται από τον κομματικό πυρήνα, η οποία θα λειτουργεί με τη μορφή think tank, συνδράμοντας το πολιτικό και νομοθετικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανακοίνωση της σύστασης ενός επιστημονικού επιτελείου που θα συμβουλεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είχε προαναγγελθεί ήδη από τη ΔΕΘ, έχει δημιουργήσει πλείστα όσα ερωτήματα, κυρίως για τη στόχευσή της. Κι αυτό διότι επί της ουσίας αυτό το νέο επιτελείο συνιστά προσπάθεια «αποκομματικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, άδειασμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους και παράκαμψη της πολυπληθούς σκιώδους κυβέρνησης.

Άραγε, τι ρόλο θα διαδραματίζουν εφεξής οι δεκάδες τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες του κόμματος, εφόσον η νέα ομάδα των ειδικών θα είναι εκείνη που θα συμβάλλει στη δημιουργία των πολιτικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κουμουνδούρου;

Στην πραγματικότητα το think tank που συγκροτείται αποτελεί ένα έμμεσο πλην όμως σαφές άδειασμα στα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Στόχος είναι, σύμφωνα με όσα διατρανώνουν από την Κουμουνδούρου, να γίνει μια νέα αρχή, δεδομένης και της δημοσκοπικής στασιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, με καινούργια πρόσωπα και ιδέες, ώστε να φρεσκαριστεί το προφίλ του κόμματος.

Πάντως, η ανακοίνωση αυτής της ομάδας έχει ήδη ταράξει τις ούτως ή άλλως εξαιρετικά λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες -θα έχουν άμεση επαφή με τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καλογήρου- αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις στην κατεύθυνση της περαιτέρω προσέγγισης με την κοινωνία, τους φορείς, τους δήμους και τα συνδικάτα.

Την ίδια ώρα, αν και διαμηνύεται πως τα άτομα αυτά δεν διαθέτουν πολιτικές περγαμηνές ούτε τρέφουν φιλοδοξίες, θεωρείται δεδομένο πως θα συμπεριληφθούν -έστω ένα μεγάλο μέρος τους- στα προσεχή ψηφοδέλτια. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν ότι θα συμμετάσχουν στην ομάδα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αρις Καζάκος, ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής Δημήτρης Πλουμπίδης, ο εκπαιδευτικός και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου, ο καθηγητής Πολιτειολογίας Δημήτρης Χριστόπουλος, η ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της NASA Νατάσσα Ρωμανού, καθώς και η αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα