Μοιράζει (πάλι) αναδρομικά ο «Πινόκιο» Χατζηδάκης!

Νέα κοροϊδία από τον υπουργό Εργασίας για την επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους

Ανθολόγιο ψευδών και διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον Κωστή Χατζηδάκη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Χωρίς να ντρέπεται, ο «Πινόκιο» υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι «η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όποιες και αν είναι αυτές».

Αυτό που δεν λέει ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ότι α) η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αυτή που δεν εφήρμοσε την τελευταία απόφαση του ΣτΕ και έδωσε αναδρομικά 1,4 δισ., αντί για 3,9 δισ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα προσφυγή των συνταξιούχων στο ανώτατο δικαστήριο, που δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφασή του, β) η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ορίζει ότι θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά για τα έτη 2017 και 2018 από τις περικοπές λόγω της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων στο Δημόσιο, έχει δημοσιευθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά χρήματα δεν έχουν ακόμη επιστραφεί.

Παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας ο όγκος των εκκρεμών συντάξεων παραμένει κολλημένος στα ίδια επίπεδα, ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει τις ίδιες λαθροχειρίες.

Κάνει λόγο για 120.000 κύριες συντάξεις, ενώ, χωρίς αιτιολογία, αφαιρεί περίπου 30.000 διεθνείς συντάξεις, τις επικουρικές, τα εφάπαξ, τα μερίσματα και περίπου 100.000 περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης, που εκκρεμούν εδώ και 5,5 χρόνια!

Την ίδια στιγμή, επαίρεται για τις αυξήσεις-ψίχουλα των 8 ευρώ τον μήνα που προέκυψαν από τον νόμο Βρούτση για την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης και ενώ σχεδόν δύο χρόνια από την ψήφισή του ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να τον εφαρμόσει.

Προαναγγέλλει, τέλος, ότι στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης λογιστών και δικηγόρων και στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις όσων -και στους δύο κύκλους- δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις πρόσφατες εξετάσεις, καθώς ο πρώτος κύκλος εξελίχθηκε και αυτός σε φιάσκο: Από τους 1.200 ιδιώτες που περίμενε ο κ. Χατζηδάκης ότι θα πιστοποιηθούν για να ριχτούν αυτή την εβδομάδα στη μάχη της έκδοσης των συντάξεων, τελικά οι επιτυχόντες ήταν λιγότεροι από το 10%, μόλις 179. Την ίδια στιγμή, οι συντάξεις που θα πάρουν οι νέοι ασφαλισμένοι θα είναι μειωμένες έως και 50%, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Σύμφωνα με τον νόμο 4826/2021 που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο από τη Βουλή, ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης» και εντάσσονται σε αυτό, υποχρεωτικά, οι ασφαλιζόμενοι για πρώτη φορά μετά τις 01/01/2022 και προαιρετικά οι ήδη ασφαλισμένοι, ηλικίας κάτω των 35 ετών. Οπως προκύπτει από τους πίνακες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, οι συντάξεις μετά το 2060 βαίνουν μειωμένες… έως και 50%! Και αυτό γιατί καταργούνται οι ελάχιστες εγγυήσεις του προηγούμενου νόμου (νοητό επιτόκιο ύψους 1,3%) και στο εξής, βάσει του άρθρου 61 του νέου νόμου 4826/2021, οι παρεχόμενες εγγυήσεις είναι μόνο έως το ύψος των καταβαλλόμενων εισφορών, χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα