Χολερικός και επιθετικός κατά της Ελλάδας για ακόμα μία φορά ο Ακάρ

Εκτοξεύει νέες απειλές με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή

Χολερικός και επιθετικός κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε -και χθες- ακόμα μία φορά ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Hurriyet» δεν δίστασε να εκτοξεύσει νέες απειλές κατά της πατρίδας μας, κάνοντας έντονες αναφορές και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αμυνας του ερντογανικού καθεστώτος υπογράμμισε, θέλοντας προφανώς να το παίξει το «καλό παιδί» της Δύσης, πως οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ και πως δεν είναι λογικό, όπως τόνισε, «να μην κοιτάς τον μπόι σου και την ισχύ σου»! «Στη Μεσόγειο, κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους, και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ο Ακάρ έσπευσε να υποστηρίξει ψευδόμενος ότι η Αγκυρα είναι εκείνη που αποτελεί εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Δεν παρέλειψε βέβαια να εκτοξεύσει βέλη και κατά της Γαλλίας του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι προσπαθεί να συμμαχήσει με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα, αλλά ταυτόχρονα την προμηθεύει και με όπλα, προκαλώντας (και αυτή) ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στην ίδια την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο σεβντά με τους εξοπλισμούς. Επιδιώκει να εξοπλίζεται με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση της Γαλλίας. Ονειρεύεται. Αλλά αυτός ο έρωτας είναι ένας πολύ βλαβερός έρωτας» είπε ο Ακάρ, για να συμπληρώσει «δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη για τα όπλα που αγόρασε. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού. Αυτός ο έρωτας για τους εξοπλισμούς δεν ωφελεί κανέναν. Δεν έχει κανένα νόημα να είναι αριθμητικά ισοδύναμοι με την Τουρκία, ούτως ή άλλως. Γιατί τα μαθηματικά και η Ιστορία το αποδεικνύουν. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9 Σεπτεμβρίου 1922. Οι Ελληνες να διδαχθούν από την Ιστορία». Επιχειρώντας, πάντως, στο τέλος να εμφανιστεί και ως… περιστέρι ειρήνης είπε υποκριτικά: «Εμείς λέμε να υπάρχει ειρήνη αντί για εξοπλισμούς. Ας συναντηθούν οι υπουργοί Τουρισμού Τουρκίας και Ελλάδας, ας μιλήσουν για το πώς θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες και πώς μπορούν να έρθουν. Μακάρι ο τουρκικός λαός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν σε ευημερία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα