Βερέμης: «Έφταιγαν και οι Χιώτες για τη σφαγή από τους Τούρκους»

➥ Ο κύριος Βερέμης, αχ, αυτός ο κύριος Βερέμης. Τον κάλεσε προχθές επιφανής Χιώτης εφοπλιστής στην Παλαιά Βουλή να μιλήσει για τη Σφαγή της Χίου, με αφορμή την έκδοση ενός ιστορικού λευκώματος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, και τι έκανε λέτε; Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία αυτήν τη φορά δεν φταίει σε τίποτε, ο κ. Βερέμης κατηγόρησε (!) τους σφαγιασθέντες Χιώτες ότι κακώς ξεσηκώθηκαν και επαναστάτησαν κατά των Τούρκων. «Γιατί ξεσηκώθηκαν οι Χιώτες που τα είχαν καλά με τους Τούρκους;» μας μεταφέρθηκε ότι υποστήριξε ο κ. Βερέμης και έριξε την αιτία του ξεσηκωμού στον Λογοθέτη. Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Βερέμης φέρεται, όπως μας μεταφέρθηκε, ότι χαρακτήρισε τους Ελληνες που ζούσαν στην επικράτεια «βολεμένους», οι οποίοι «είχαν βρει τις ισορροπίες τους με τους Τούρκους».

➥ Δεν γνωρίζουμε αν η παρισταμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόλαβε να τα ακούσει όλα αυτά, καθώς 50 λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης άφησε τα τονάζ για να παραστεί σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη για την Ελένη Αρβελέρ. Στην εκδήλωση έφθασε καθυστερημένος και ο κ. Βερέμης, ο οποίος πάλι κατά τις μαρτυρίες πέρασε μπροστά από τη θέση όπου καθόταν η Πρόεδρος, μη επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό. Αχ, αυτή η Αθήνα. Τι ωραίες συγκινήσεις μας δίδει!

Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα