Ο Μητσοτάκης μοίρασε ψίχουλα για να αλλάξει το βαρύ κλίμα!

Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός. Τόνισε στη Βουλή ότι οι αυξήσεις στην αγορά είναι παροδικές

Την καινοφανή θεωρία ότι για το ράλι ανατιμήσεων ευθύνεται η… απότομη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την ακρίβεια, που αναζωπύρωσε την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός, που βρέθηκε προ των ευθυνών του για την κρίση της ακρίβειας που μαίνεται, σε ένα ρεσιτάλ βιασμού της κοινής λογικής και της αλήθειας, ανέφερε πως «τώρα που έχουμε απότομη ανάπτυξη, έχουμε και αύξηση τιμών. Εκτιμούμε ότι θα είναι παροδικό το φαινόμενο».

Οπως ανέφερε επί λέξει, «το επίπεδο των τιμών δεν έχει φτάσει ακόμη στα στοιχεία του 2019, επειδή υπήρχε μεγάλος αποπληθωρισμός. Προφανώς και υπάρχει αισθητή αύξηση τιμών, επειδή η Ελλάδα είχε και έντονο αποπληθωρισμό, μείωση τιμών δηλαδή, λόγω της οικονομικής κρίσης», αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες αυξήσεις!

Για τα Μνημόνια

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επιχείρησε και μία ακόμα διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια. «Εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της χώρας για μία τετραετία, με το πρώτο εξάμηνο, με τον κ. Βαρουφάκη και την περιβόητη διαπραγμάτευση» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας -τουλάχιστον- αίσθηση.

Πράγματι το πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρξε καταστροφικό για τη χώρα, ενώ και το τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε επαχθές. Ωστόσο, είναι παγκοίνως γνωστό και έχει γραφτεί πλέον στην Ιστορία ότι τα Μνημόνια τα έφεραν στον τόπο το ΠΑΣΟΚ και το ίδιο του το κόμμα, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με οξύτητα προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είναι «ψεύτης» και «ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός», καθώς, όπως είπε, «χάσατε τρεις εκλογές με 10 μονάδες διαφορά».

Απαντώντας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του “εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια”! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας».

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε από βήματος υπέρ το δέον αισιόδοξος, τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για την απομείωση της ακρίβειας, μιλώντας για «εξωγενές και πρόσκαιρο φαινόμενο που θα αρχίσει να υποχωρεί από το πρώτο τρίμηνο του ’22» και λέγοντας πως η Ελλάδα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι κατηγόρησε τα ΜΜΕ για πλειοδοσία, λέγοντας πως «πουλάει τηλεοπτικά το φαινόμενο της ακρίβειας». Μίλησε, δε, για «ψέματα και εντυπώσεις της στιγμής», αναλύοντας τις «επιτυχίες» στην οικονομία, που επιτρέπει στη χώρα να αμυνθεί στην ακρίβεια, όπως η αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος, απασχόλησης, ανάπτυξης και η μείωση ανεργίας.

«Η συμφωνία αλήθειας, το μόνο ντιλ που έχουμε κάνει με τον ελληνικό λαό, και μέχρι στιγμής και οι δυο πλευρές είναι πολύ ικανοποιημένες» ανέφερε, μάλιστα, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα έδρανα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έκτακτη καταβολή μισού μισθού -ύψους περίπου 900 ευρώ- σε 100.000 υγειονομικούς, πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος της οικογένειάς τους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 πολίτες με αναπηρία.

Η αντιπολίτευση αποκάλεσε τα νέα αυτά μέτρα «ασπιρίνες», λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αναχαιτίζουν την πληθωριστική κρίση, αν και ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής ξεκαθάρισαν πως θα υπερψηφίσουν τα θετικά μέτρα.

Αναφορικώς με τη ΔΕΗ, για την οποία δέχθηκε πύρινα βέλη από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «ελέγχουμε απόλυτα την επιχείρηση με το 34% και δεσμευόμαστε ότι θα το κρατήσουμε αυτό το ποσοστό», εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του και ρωτώντας τον «εσείς τολμάτε να ζητήσετε τα ρέστα για τη ΔΕΗ, που τη χρεοκοπήσατε και που είχατε δεσμευτεί να την πωλήσετε;».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα