Σεμπάστιαν Κουρτς: Πολιτική τέλος για τον φίλο του Κυριάκου

Ο άνθρωπος που βράβευσε ο Μητσοτάκης έπεσε θύμα της αυστριακής λίστας Πέτσα!

Μετά την παραίτησή του από την αυστριακή Καγκελαρία, χθες ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από την πολιτική. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Κουρτς. Τον άνθρωπο που μόλις λίγο καιρό πριν λάμβανε το βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ, των εκδόσεων Weimer, κι άκουγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφωνεί πύρινο, πανηγυρικό λόγο για το «οξύ πνεύμα» και τον «ρεαλισμό» του νεαρού πολιτικού.

Για το άλλοτε πουλέν της ευρωπαϊκής Δεξιάς, που τελικώς υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική πρόωρη… συνταξιοδότηση, καθώς το όνομά του βρέθηκε μπλεγμένο στην αυστριακή… λίστα Πέτσα! Την ώρα που την Τρίτη, με μια δακρύβρεχτη δήλωσή του, ο Κουρτς τόνιζε πως «δεν είμαι ούτε άγιος ούτε εγκληματίας. Είμαι ένας άνθρωπος με ελαττώματα και αδυναμίες, με ό,τι αυτά συνεπάγονται. Και ανυπομονώ για την ημέρα που θα μπορέσω να αποδείξω στο δικαστήριο ότι οι σε βάρος μου κατηγορίες είναι ψευδείς», η Εισαγγελία συνέχιζε τις έρευνες για το σκάνδαλο που έλαβε χώρα την περίοδο 2016-18. Τότε που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, «πόροι χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον»!

Την επίμαχη περίοδο ο Κουρτς δεν ήταν καγκελάριος, ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, αλλά η λαδιά δεν ξεχάστηκε, ούτε θάφτηκε από φιλικά ΜΜΕ και πρόθυμους δικαστικούς λειτουργούς. Φαίνεται πως στην Αυστρία ακόμη και για μικρότερα ποσά -σύμφωνα με την Εισαγγελία δόθηκε κάτι περισσότερο από 1.000.000 ευρώ για εγκωμιαστικά δημοσιεύματα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον Κουρτς- τα… λιβανιστήρια δεν λειτουργούν.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου εν μέσω κρίσης ΜΜΕ που «δεν έκαναν τη δουλειά» οικονομικά επιχειρήθηκε να ενταφιαστούν ζωντανά. Σε αντίθεση με άλλα που ταΐστηκαν πλουσιοπάροχα, με αδιαφανείς διαδικασίες, μέσα στην πανδημία.

Το ερώτημα, πάντως, συνεχίζει να πλανάται σαν φάντασμα πάνω από την Ελλάδα: Θα παραδειγματιστεί κανείς από την περίπτωση της Αυστρίας για να ερευνηθεί εξονυχιστικά η περιβόητη λίστα Πέτσα; Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν πως μια εξεταστική επιτροπή με… κρυμμένο όμως τον άμεσα εμπλεκόμενο υπουργό «αρκεί» για να πέσει (ξανά) στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα