Έχασε τη «μάχη» ο Γιώργος Τράγκας

Πάλεψε 10 ημέρες με τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», αλλά η εύθραυστη υγεία του (εξαιτίας του διαβήτη) δεν άντεξε

Το ρολόι έδειχνε δέκα λεπτά πριν από τις 3 χθες τα ξημερώματα, όταν σε ένα δωμάτιο του Νοσοκομείου «Σωτηρία» εξεμέτρησε το ζην σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας, που αγαπήθηκε και μισήθηκε ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Με την υγεία του να είναι ήδη πολύ εύθραυστη εξαιτίας του διαβήτη, ο σταρ της δημοσιογραφίας, που όσοι τον συναναστρέφονταν τον αποκαλούσαν «θείο», πάλεψε σκληρά με το θηρίο που ακούει στο όνομα κορονοϊός, αλλά δυστυχώς νικήθηκε. Παρότι οι επιπλοκές που προκάλεσε στον οργανισμό του ο ιός ήταν γνωστές και οι γιατροί χαρακτήριζαν ιδιαίτερα σοβαρή την κατάστασή του, όσοι τον ήξεραν καλά ήλπιζαν ότι και από αυτή τη μάχη θα έβγαινε νικητής. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε την 1η Δεκεμβρίου, όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπειτα από καθιερωμένο έλεγχο. Εχοντας μάθει επί δεκαετίες να μοιράζεται τα πάντα με τον κόσμο, γνωστοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook το συμβάν, και ανανέωσε με μπόλικη δόση χιούμορ το ραδιοφωνικό ραντεβού με τους ακροατές του για την ημέρα που ο κορονοϊός θα έκανε τον κύκλο του και ο ίδιος θα ήταν και πάλι έτοιμος να επιστρέψει στα ερτζιανά.

Τρεις ημέρες αργότερα, όμως, η υγεία του επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. «Ο Γιώργος Τράγκας εισήχθη στο “Σωτηρία”» έγραφαν οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, με τους αναγνώστες να εύχονται περαστικά στον «μετρ» του ραδιοφώνου. Ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία, υπέστη έμφραγμα και διασωληνώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου. Το πνευμονικό οίδημα που ακολούθησε έφερε ξαφνικά τον πάλαι ποτέ μαχητή έρμαιο των επιπλοκών που παρουσίασε ο ιός στον φιλάσθενο οργανισμό του. Τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του κινήματος Ελεύθεροι Ανθρωποι παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια και συνδέθηκε σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού, ενώ ένα 24ωρο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τον διαβητολόγο Χρήστο Ζούπα, ο οποίος παρακολουθούσε για περισσότερο από τρεις δεκαετίες τον εκλιπόντα, ο Γιώργος Τράγκας πίστευε πως θα περνούσε τον κορονοϊό σαν μια απλή γρίπη. «Είναι αδιανόητο πώς ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος αρνείτο πεισματικά να εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Παρουσίαζε διαρκώς δικαιολογίες, όπως για παράδειγμα ότι έπρεπε να ρυθμίσει το σάκχαρό του για να μην εμβολιαστεί» ανέφερε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο γιατρός. «Δικαιολογίες αδικαιολόγητες. Οσο το σκέφτομαι, μου έρχεται να τρελαθώ. Με άκουγε 35 χρόνια κι αυτή τη στιγμή… τι να πω, Θεέ μου; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Γιώργος Τράγκας την πάτησε τόσο πολύ» είπε ο κ. Ζούπας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα