Οι Αλβανοί δικαστές… αυτοκτόνησαν τον Κατσίφα

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του ομογενούς ήρωα στους Βουλιαράτες, οι Αρχές έκλεισαν την υπόθεση με ένα πόρισμα-ανέκδοτο

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 2018, οι αλβανικές Αρχές έκλεισαν την υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς αυτοκτονία!

Αν και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή ότι έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των πάνοπλων ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, οι δικαστικές Αρχές της χώρας «είδαν» αυτοκτονία. Το δικαστήριο του Αργυρόκαστρου έκανε δεκτό το αίτημα της Εισαγγελίας, απορρίπτοντας ότι επρόκειτο για δολοφονία, όπως υποστηρίζει η οικογένεια.

Οι δικαστές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα βάσει του πορίσματος των ιατροδικαστών, ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα πορίσματα των Αλβανών ιατροδικαστών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «οι δύο σφαίρες στο στήθος του Κατσίφα ήταν από καλάσνικοφ, άρα εξαιρέθηκαν τα όπλα της RENEA… Οι Αλβανοί ιατροδικαστές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο Ελληνας εξτρεμιστής αυτοκτόνησε».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις μελών της οικογένειας Κατσίφα, πως το παλικάρι τους δολοφονήθηκε από τη RENEA, o δημοσιογράφος του ABC Φερντινάντ Ντερβίσι επισήμανε ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν μια τέτοια δήλωση, καθώς αρχικά η επίσημη εκδοχή ήταν ότι ο Κατσίφας σκοτώθηκε από τις αλβανικές δυνάμεις.

Ο ίδιος δημοσιογράφος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά «για προπαγανδιστικούς σκοπούς», ενώ «αποκάλυψε» ότι κατά την περίοδο της δολοφονίας «οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αλβανικές για τον Κατσίφα, ο οποίος ανήκε στη Χρυσή Αυγή»!

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της μοιραίας Κυριακής, 28 Οκτωβρίου 2018, ο Κατσίφας διαπληκτίστηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού με έναν Αλβανό αστυνομικό, ο οποίος τού ζήτησε τον λόγο γιατί είχε μόλις ζωγραφίσει μια ελληνική σημαία στον τοίχο του ελληνικού σχολείου. Ο Κατσίφας εγκατέλειψε προσωρινά την πλατεία για να πάει σπίτι του και να πάρει το αυτόματο όπλο καλάσνικοφ που είχε στην κατοχή του.

Γυρίζοντας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, προς εκφοβισμό των αστυνομικών. Επειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Κατσίφας διέφυγε από τα σοκάκια του χωριού προς τα κοντινά βουνά. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν το σώμα των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, τη RΕΝΕΑ, άνδρες της οποίας ανακάλυψαν τα ίχνη του 35χρονου με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου και ελικοπτέρου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας επέστρεψε στο χωριό, όπου συναντήθηκε με τους πάνοπλους αστυνομικούς και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα έπειτα από λίγο να πέσει νεκρός.

Η άρνηση των αλβανικών Αρχών να παραχωρήσουν τη σορό στις ελληνικές Αρχές είχε προκαλέσει εύλογα ερωτήματα και υπόνοιες. Τελικά, εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη μέσα σε μόλις πέντε λεπτά και ενώ είχαν αλλοιωθεί πολύτιμα στοιχεία, καθώς οι αλβανικές ιατροδικαστικές υπηρεσίες είχαν προχωρήσει σε πλύση της σορού και συρραφή των τραυμάτων του!

Όμως, ο Ελληνας ιατροδικαστής κατόρθωσε να διαπιστώσει ότι ο Κατσίφας δέχτηκε δύο σφαίρες στην καρδιά από απόσταση περίπου 25 μέτρων. Αρα, σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για αυτοκτονία, όπως κατέληξαν οι αλβανικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα