Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό πήραν τη σκυτάλη και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον Μπακογιάννη

Ζητούν λογαριασμό για το προκλητικό σόου

Εξηγήσεις και στοιχεία ζητά από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την προκλητική πρωτοχρονιάτικη φιέστα με τον Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο «Δούκας των Αθηνών» υποχρέωσε την Τεχνόπολη να απαντήσει αντ’ αυτού, με μία ανακοίνωση στην οποία υποστήριξε ότι το κόστος των 211.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ (δηλαδή 261.640 ευρώ) δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συνηθισμένο. Και μπορεί, μεν, για τα μέσα της λίστας Πέτσα η απάντηση να ήταν αρκετή για να… σβήσει το θέμα με τον δήμαρχο δικαιωμένο, ωστόσο οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό έχουν ιδία γνώση, ώστε να καταλάβουν ότι μάλλον κάποιος πουλάει φούμαρα.

Η ΠΟΘΑ με ανοιχτή επιστολή προς τον Κώστα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι «οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι, ακόμα και με τα γνωστά φαινόμενα υπερκοστολογήσεων, είναι ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό για τηλεοπτικό πρόγραμμα 17 λεπτών, με έναν μόνο τραγουδιστή και 17μελή ορχήστρα. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τεχνόπολις ως απάντηση των σφοδρών αντιδράσεων κάθε άλλο παρά απαντούν στις κατηγορίες.

Η λίστα εργασιών είναι ασαφής και χωρίς να αναφέρεται το κόστος της καθεμιάς. Τα προηγούμενα χρόνια δαπανούσατε 180.000-190.000 ευρώ, όπως αναφέρατε, αλλά ξεχάσατε να αναφέρετε πως ήταν μοιρασμένες οι εκδηλώσεις και λάμβαναν μέρος πολλοί καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, ηθοποιοί, που περιλάμβαναν όλα τα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, πολλές φορές την ίδια ημέρα υπήρχαν τρεις και τέσσερις εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο.

Ο Πολιτισμός συχνά χρησιμοποιείται ως όχημα για σπατάλη δημοσίου χρήματος, ενώ οι αμοιβές εργαζομένων είναι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού κόστους. Ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς, μουσικών, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και αναλυτική κοστολόγηση της βραδιάς. Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα των πολιτών κι έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε πού πηγαίνουν». Κατά την προσφιλή του τακτική, ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να χαρακτηρίσει και αυτούς μίζερους και ανούσιους. Ωστόσο, κάποιες σοβαρές απαντήσεις και… τιμολόγια οφείλει να δώσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα