Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα πτητικά και τα καταδυτικά επιδόματα

Την απαλλαγή από κάθε φόρο των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, στους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής των έξι πρώτων μαχητικών Rafale από την Πολεμική Αεροπορία, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

«Επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν. Για αυτό και σήμερα από εδώ, από την Τανάγρα, θέλω να ανακοινώσω μια σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδας μας στο μεγάλο έργο που υπηρετούν: Στο εξής, τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και τη ναρκαλιεία απαλλάσσονται από κάθε φόρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το μέτρο αυτό αφορά πρωτίστως τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Θα ισχύσει επίσης για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα. «Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια. Τους αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς οπλίτες των τριών Οπλων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές, όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, που δίνουν τη μάχη της υγείας σε κάθε απομακρυσμένο τόπο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων των Μνημονίων τα προαναφερόμενα επιδόματα προσετίθεντο στον μισθό, με αποτέλεσμα την αύξηση της φορολογίας (λόγω ανώτερης φορολογικής κλίμακας) αλλά και τον αποκλεισμό από κοινωνικά τιμολόγια και άλλα ευεργετήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια φορολογούνταν αυτόνομα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα