Ωμή παρέμβαση Σανιδά στο έργο της Δικαιοσύνης

Στο πολυσέλιδο άρθρο του ο πρώην εισαγγελέας του Αρ. Πάγου προσπαθεί να εκβιάσει τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αλλά και να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Aκόμη μία ύποπτη και σκανδαλώδη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis και στη «λίστα Λαγκάρντ», επιχείρησε τις τελευταίες μέρες ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα που μνημόνευε στο βιβλίο του και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, ως τον άνθρωπο που «κοπίασε πραγματικά για μένα». Για την ιστορία, στον κ. Λοβέρδο έχει ασκηθεί δίωξη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis.

Στο πολυσέλιδο άρθρο του, το οποίο θυμίζει περισσότερο δικηγορικό λόγο σε αίθουσα δικαστηρίου όσων δηλώνουν θύματα σκευωρίας παρά λόγο πρώην εισαγγελέα, ο κ. Σανιδάς, με πρωτοφανές και επαίσχυντο τρόπο, μοιάζει να προσπαθεί να εκβιάσει τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια και τελικά να στρέψει τη Δικαιοσύνη καταπώς ορίζει η έμπνευσή του (εάν το κείμενο αποτελεί δική του έμπνευση). Συγκεκριμένα, ο κ. Σανιδάς επιτίθεται ευθέως στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου κυρία Αλεβιζοπούλου, την οποία ψέγει, γιατί κατά τη γνώμη του καθυστερεί την ανάκριση. Όπως είχε κάνει και πριν από λίγους μήνες.

Αλλά δεν σταματάει εκεί. Στη συνέχεια ο πρώην εισαγγελέας επιφυλάσσει χυδαία υπονοούμενα και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έκριναν ότι πρέπει να καταθέσουν υπό καθεστώς προστασίας οι μάρτυρες και στην προκείμενη υπόθεση, όπως δηλαδή είχαν καταθέσει και στην προκαταρκτική που διενήργησαν οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αλλά και ενώπιον της Βουλής.

Κι έπειτα υποδεικνύει στην ανακρίτρια να καλέσει τους προστατευόμενους μάρτυρες ως κατηγορούμενους με την αληθινή τους ταυτότητα (!). Φυσικά, αναφερόμενος στην πρόταση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου που ζητούσε την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων και καθώς επικρίνει το Δικαστικό Συμβούλιο, «ξεχνά» να αναφέρει ότι η κυρία Θεοδώρου κατέθεσε την πρότασή της σκανδαλωδώς, μία ώρα πριν βγει στη σύνταξη (!).

Ωστόσο, και πάλι δεν σταματά εκεί. Συνεχίζει, επιφυλάσσοντας επίθεση και για τους υπηρετούντες στη νέα ενοποιημένη Οικονομική Εισαγγελία. Τον μεν προϊστάμενο Χρήστο Μπαρδάκη τον κατηγορεί επειδή απέστειλε έγγραφο στους υφισταμένους του να περαιώσουν εντός διμήνου την προκαταρκτική εξέταση για τα δύο πολιτικά πρόσωπα για τα οποία εκκρεμούσε, αντί να ενεργήσει, όπως λέει, τα νόμιμα.

Τους δε λοιπούς εισαγγελείς που υπηρετούν στην Οικονομική Εισαγγελία τούς απειλεί εμμέσως με διώξεις, καθώς τους κατηγορεί για «παράνομες ενέργειες», επειδή παρέτειναν επί διετία την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων. Το μεγαλύτερο μένος του μοιάζει να το κρατά για την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και είναι τέτοιο, που μόνο τα πολιτικά πρόσωπα που το όνομά τους συνδέθηκε με το σκάνδαλο θα μπορούσαν να έχουν.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ασκήσει κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα γιατί δεν θέτει σε αργία την κυρία Τουλουπάκη, ξεχνώντας ότι και οι τρεις πειθαρχικές αναφορές εναντίον της αρχειοθετήθηκαν από αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα