Σκάνδαλο η «αγωγή» του Άδωνη στα σχολεία

Προγράμματα της εταιρίας που ίδρυσε εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας

Δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό ούτε πολιτικά αποδεκτό, αντίθετα είναι σκανδαλώδες! Ο λόγος για την είδηση ότι εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής, της εταιρίας που έχει ιδρύσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας και θα παρουσιαστούν σε σχολεία, παρότι ο κ. Γεωργιάδης είναι εν ενεργεία υπουργός! Ακόμα κι αν δεν υπάρχει οικονομική ανταμοιβή, πρόκειται για «προμοτάρισμα» και έμμεση διαφήμιση μιας επιχείρησης!

Επίσης δεν έχει καμία βάση το επιχείρημα ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει αναθέσει την εταιρία του σε συγγενικά του πρόσωπα γιατί οι πάντες γνωρίζουν σε ποιον ανήκει. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, σε διάλογο που είχε στο twitter, μίλησε για «παραπληροφόρηση», διευκρινίζοντας ότι κανένα δημόσιο χρήμα «δεν πηγαίνει σε εμάς», ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο την άμεση σχέση που έχει με την Ελληνική Αγωγή!

Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, για το οποίο η κυβέρνηση, διά του λαλίστατου για άλλα θέματα ήσσονος σημασίας εκπροσώπου της, δεν έχει πάρει θέση, παρότι η δραστηριότητα αυτή του κ. Γεωργιάδη είναι σαφώς παράνομη και αντισυνταγματική.

Το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 81 παρ. 3 και 4 το εξής: «Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών και του προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους». Επίσης, ο νόμος περί επιτελικούς κράτους (4622/2019) ορίζει πως «για τα πρόσωπα που διορίζονται στις θέσεις των περιπτώσεων (α) και (β) του άρθρου 68 (σ.σ: δηλαδή για τα μέλη της κυβέρνησης) αναστέλλεται αυτοδικαίως η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Επίσης ορίζει ότι «τα πρόσωπα του άρθρου 68 δεν επιτρέπεται να συνάπτουν οποιασδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος υπέρ αυτών ή τρίτων. Η ως άνω απαγόρευση ισχύει και για συζύγους ή συμβιούντες (…), καθώς και για τα προστατευόμενα τέκνα αυτών (…). Η απαγόρευση (…) ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρία ή επιχείρηση». Ψιλά γράμματα όλα αυτά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα