Άφαντος και ο Γεραπετρίτης από τη Βουλή για τη λίστα Πέτσα!

Συζητήθηκαν στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής και η αυτοαθώωση της κυβέρνησης για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ

Απόντος του πρωθυπουργού, ο οποίος λείπει -βολικώς- στο εξωτερικό, αλλά και του «αντ’ αυτού» Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος είθισται να επιστρατεύεται σε τέτοιες συνεδριάσεις, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις ύποπτες δημοσκοπήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να αυτοαθωώνεται, επιμένοντας πως όλα ήταν καλώς καμωμένα και πως δεν προέκυψε καμία απολύτως ποινική ή πολιτική ευθύνη των εμπλεκόμενων υπουργών, και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά περαιτέρω διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη.

Το Κίνημα Αλλαγής έμεινε πιστό στην τακτική των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί πιστά εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ για «εξεταστική συγκάλυψης» μίλησαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που παρενέβη στη συζήτηση. Για τον Στέλιο Πέτσα, φυσικά, ούτε λόγος…

Πάντως, σχολιάστηκε εντόνως η απουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος καταπώς φαίνεται επέλεξε να μην έρθει στη Βουλή, εφόσον δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από το σκάνδαλο με τις αναρτήσεις του Μένιου Φουρθιώτη. Τα κόμματα, πάντως, συμφώνησαν πως… διαφωνούν, καθώς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν σε εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα. Ειδικότερα, η εισηγήτρια της κυβερνώσας παράταξης Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία απόπειρα χειραγώγησης και πως κατέπεσαν παταγωδώς, ως χάρτινος πύργος, όπως είπε, όλοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε με νόημα πως η υπόθεση της λίστας Πέτσα «είναι και ζήτημα της Δικαιοσύνης και θα το δείτε τις επόμενες ημέρες», αφήνοντας να εννοηθεί πως η Κουμουνδούρου θα στραφεί ούτως ή άλλως στη Δικαιοσύνη και πως σε κάθε περίπτωση «δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι», όπως σχολίαζαν βουλευτές στα… πηγαδάκια.

Αίσθηση προκάλεσε για μία ακόμη φορά η στάση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο απέφυγε να πάρει σαφή θέση, με τον εισηγητή του κόμματος Γιώργο Καμίνη να υποστηρίζει πως ελλείψει μαρτυρικών καταθέσεων και εγγράφων είναι αδύνατη η διαμόρφωση βέβαιης κρίσης για το πώς καταρτίστηκε η λίστα Πέτσα. Οπως ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος με το πόρισμα το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της συμπολίτευσης ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στον τελικό κατάλογο επιλογής των ΜΜΕ, όπως πρόσθεσε, όμως, αμέσως μετά, «δεν αποδεικνύεται και η κατηγορία περί απόπειρας χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

Πάντως, ο Χάρης Καστανίδης εμφανίστηκε σαφώς πιο… προωθημένος από τον συνάδελφό του, αναφέροντας πως δεν υπήρξαν αντικειμενικά και ορθολογικά κριτήρια στην απονομή των ποσών της κρατικής διαφήμισης, ενώ έκανε λόγο για ερωτήματα που προέκυψαν αναφορικώς με το τι διημείφθη μεταξύ της αναθέτουσας Αρχής και της αναδόχου εταιρίας. Μίλησε, δε, και για σοβαρότατες υπόνοιες ότι ψηφιακά μέσα που έλαβαν χρήματα ήταν ανύπαρκτα. Εν τω μεταξύ η Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ ανέφερε ότι προέκυψαν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, ο Κώστας Μπούμπας της Ελληνικής Λύσης μίλησε για διαδικασίες «εξπρές» με ευθύνη της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να μείνουν κενά και να μη διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, ενώ ο Κλέων Γρηγοριάδης του ΜέΡΑ25 κατήγγειλε εξεταστική συγκάλυψης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα