Άγρια κόντρα στη Βουλή μεταξύ Βελόπουλου, Παναγιωτόπουλου

Αφορμή για το επεισόδιο ήταν η συμφωνία με τους Αμερικανούς για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη σκληρή κριτική που άσκησε ο τελευταίος στη συμφωνία με τους Αμερικανούς για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο αμερικανικός παράγοντας δεν μας βοήθησε ποτέ, ούτε στα Ιμια ούτε στο Σκοπιανό.

Ζητώντας τον λόγο προκειμένου να απαντήσει, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ισχυρίστηκε πως ο Κυριάκος Βελόπουλος «αντιμετωπίζει τη γεωπολιτική ανάλυση με όρους διαφημιστικού προσπέκτους. Πετάει συνθήματα και όποιος τσιμπήσει. Λέγατε πριν από μερικούς μήνες ότι το παιχνίδι με τις φρεγάτες είναι στημένο και ότι είχαμε επιλέξει γερμανικές».

Όσον αφορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο η κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως «μόνο εσείς, οι Τούρκοι και οι Ρώσοι διαφωνούν. Σίγουρα, πάντως, όχι οι Εβρίτες».

Ισχυρίστηκε, δε, πως η μερική χρήση του λιμένα Αλεξανδρούπολης από αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις εντάσσεται στις προβλέψεις της αμοιβαίας συνεργασίας αμυντικής, η οποία εντός του επόμενου μήνα θα έρθει στη Βουλή».

Η σχέση είναι διμερής. Δεν είναι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Μην κάνετε αναλύσεις για νατοϊκούς κλοιούς. Το ξέρουμε ότι έχουν εκφράσει ενόχληση οι Ρώσοι και οι Τούρκοι. Υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός οικονομικής αναβάθμισης στην περιοχή της οποίας βραχίονας είναι το λιμάνι» ανέφερε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανήλθε, απαντώντας με έναν οξύτατο αντιπολιτευτικό και προσωπικό τόνο, μιλώντας για «ευφυολογήματα στα όρια της ανοησίας», καθώς και για «λάσπη» και «προσβολές». «Μιλάτε εσείς για γεωστρατηγική. Εγώ το σπούδασα το αντικείμενο, εσείς; Δικηγόρος είστε. Στο Κολλέγιο Αθηνών σάς μαθαίνουν αστική ευγένεια…» σχολίασε δηκτικά, ενώ επέμεινε να ρωτά αν η Ελλάδα θα στείλει στρατό στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα