«Τσουνάμι» οργής στα social media για την ανάλγητη συμπεριφορά σε 70χρονη

Έκλεψε τρόφιμα γιατί δεν είχε να φάει

Ξεχειλίζουν από οργή και αγανάκτηση κατά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αποκάλυψη ότι ο υπεύθυνος του καταστήματος στο Iλιον έσυρε στο αστυνομικό τμήμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που πήγε να κλέψει λίγο τυρί και κρέας επειδή βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν είχε να τα πληρώσει.

Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις των πελατών, που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των προϊόντων, επέμεινε να της κάνει μήνυση. Κλαίγοντας με λυγμούς η ηλικιωμένη εκλιπαρούσε να την αφήσουν ώστε να μη μάθουν τα παιδιά της την πράξη της, στην οποία έφτασε μέσα στην απελπισία της. Ωστόσο, η απάντηση της εταιρίας ήταν ότι αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου είδους ζητήματα. Ενδεικτικό του απάνθρωπου προσώπου που έδειξε η αλυσίδα ήταν το γεγονός ότι μέχρι και οι αστυνομικοί λύγισαν από τον πόνο της ηλικιωμένης, αλλά ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ ήταν ανένδοτος.

Μια γειτόνισσά της ανέφερε στο Open ότι η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της! «Η γιαγιά πήρε τρία χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει, γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών αυτός ο διασυρμός» δήλωσε η γειτόνισσα και συμπλήρωσε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να καθαρίσω την υπόθεση και εννοείται ότι δεν θα περάσω ποτέ από τη συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ».

Αναφορά στο ζήτημα έκανε στην εκπομπή του Open και ο πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Ιλίου κ. Χαραλαμπόπουλος, επισημαίνοντας ότι η γυναίκα δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα.

«Είναι κρίμα που έφτασε στο σημείο να κλέψει για να επιβιώσει» είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα πρακτικά να συμμετέχει στις υπηρεσίες που έχει ο δήμος για να βοηθά πολίτες με οικονομικά προβλήματα, όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το συσσίτιο και το ΤΕΒΑ. Για τον λόγο αυτό πιθανολογεί ότι η ηλικιωμένη δεν κατοικεί στον δήμο. Το ζήτημα έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε οι χρήστες των social media καλούσαν σε μποϊκοτάζ κατά της γνωστής αλυσίδας με το hashtag #cancel_LIDL.

«Να φτάνεις τα 70 έχοντας δουλέψει, έχοντας πληρώσει φόρους, έχοντας μεγαλώσει παιδιά και να αναγκάζεσαι να κλέψεις επειδή πεινάς. Επειδή το κράτος είναι απόν. Επειδή είσαι άρρωστη. Να πεινάει η γιαγιά μας, ρε μ@@@κες; #cancel_LIDL» έγραψε ένας χρήστης στο twitter, όπου το περιστατικό ανέβηκε χθες στα πρώτα trends.

«H #LIDL_Hellas έδειξε το “κοινωνικό” της πρόσωπο. Ανάλγητη, σκληρή κι απάνθρωπη δεν συγκινείται από τα δάκρυα και την ντροπή μιας 70χρονης που πήρε τρόφιμα γιατί πεινούσε. Πιο σιχαμερή, πιο εμετική πολιτική δεν υπάρχει. Ενα μάθημα ανθρωπιάς το χρειάζεται. #cancel_LIDL» έγραψε ακόμη ένας χρήστης.

Υπό τον φόβο της δημόσιας κατακραυγής, η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι τελικά δεν θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος της γριούλας. «Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας. Συγκεκριμένα, έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού»

Στην ανακοίνωση της εταιρίας σημειώνεται επίσης: «Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ιλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία. Η διοίκηση της εταιρίας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα