Σε δίκη για δωροδοκίες ο άλλοτε «Mr Novartis» Κ. Φρουζής

Ω του θαύματος… την ώρα που διέρρεε το γνωστό ηχητικό για τη Βασιλική Θάνου, γινόταν γνωστό ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ο άλλοτε «Mr Novartis» Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας (που επιχειρείται καιρό τώρα να ξεπλυθεί από διάφορα μιντιακά και πολιτικά κέντρα) θα δικαστεί για αδικήματα που αφορούν δωροδοκία με παράνομα χρηματικά ποσά μαζί με δύο ψυχιάτρους που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση της Ελένης Μιχαλοπούλου και αποφάνθηκε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Novartis και οι δυο γιατροί πρέπει να δικαστούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η εταιρία χρησιμοποίησε τακτικές για την ενίσχυση και τη μεγιστοποίηση της θέσης της στην αγορά, ενώ κατέβαλε χρήματα στους δύο ψυχιάτρους για να συνταγογραφούν σκευάσματά της.

Οι πληρωμές των εν λόγω γιατρών, αλλά και άλλων, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν κεντρική απόφαση της Novartis και γίνονταν μέσω τεχνασμάτων, είτε με συμμετοχές γιατρών σε συνέδρια είτε σε προγράμματα που χρησιμοποιούσε η εταιρία ώστε να καλύπτονται τα ίχνη των επίμαχων ποσών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα