Άρωμα πρόωρων εκλογών στη συνέντευξη Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ενώ μίλησε και για το ουκρανικό στη συχνότητα του Alpha

Άρωμα εκλογών ανέδιδε η χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha. Παρόλο που επανέλαβε το γνωστό περί καλπών στο τέλος της τετραετίας, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι κινείται σε απόλυτα προεκλογικούς ρυθμούς, επιβεβαιώνοντας την εφαρμογή της επιδοματικής πολιτικής, την οποία ο ίδιος κατήγγειλε κατά το παρελθόν.

Την ίδια ώρα που ανακοινωνόταν η απόφαση της καθόδου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα μια φορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου και στη συνέχιση της επιδότησης για τους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου, ενώ έκλεισε το μάτι στους νέους, υποσχόμενος ενίσχυσή τους για τα ενοίκια που… δυσκολεύονται να πληρώσουν. Εθεσε, δε, το δίλημμα των εκλογών «σταθερότητα ή περιπέτειες», ανοίγοντας ένα ένα τα χαρτιά του στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της στάσης του στον πόλεμο της Ουκρανίας, διατήρησε την ίδια σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα, κλείνοντας την πόρτα όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποκτήσουμε ξανά ρωσικά όπλα. Υποστήριξε, δε, πως η αποστολή όπλων στην Ουκρανία είναι απόφαση που παίρνει η κυβέρνηση και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα εμπλακούν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Αν όμως δημιουργηθεί θέμα σε νατοϊκή χώρα, η Ελλάδα θα πράξει ό,τι ορίζουν οι υποχρεώσεις της ως συμμάχου.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν πιστεύει στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. «Δεν έχω συγκαλέσει κανένα, αν και έχω συμμετάσχει σε κάποια. Δεν προσφέρει κάτι» τόνισε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «θα υπάρχουν εξαγγελίες εντός του Μαρτίου, όταν θα ξέρουμε πόσο δημοσιονομικό χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε, που θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Δηλαδή, μία έκτακτη ενίσχυση, μία, να το πούμε, επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό».

Όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι Ρώσοι θα είναι πολύ πιο θετικά διακείμενοι στην Τουρκία από ό,τι θα είναι στη δική μας χώρα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ενδεχομένως. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, όμως, θα είναι θετικά διακείμενος προς τα δικά μας συμφέροντα». Εκτίμησε μάλιστα πως «η ταύτιση οποιουδήποτε με τις πρακτικές του προέδρου Πούτιν τον κατατάσσει σε μια συνομοταξία ηγετών που δεν τον καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή. Και γι’ αυτό και πιστεύω ότι η Τουρκία θα αναθεωρήσει τη ρητορική που είδαμε τους τελευταίους μήνες απέναντι στην πατρίδα μας».

Για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μία τέτοια συνάντηση. Είμαστε εξάλλου δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Δεν περιμένω ότι από μία τέτοια συνάντηση θα λυθούν όλα τα ζητήματα και όλες οι μεγάλες διαφορές που έχουμε. Θα μπορούσε όμως να αποτελέσει το έναυσμα για ένα κατέβασμα των τόνων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα