Η Μπακογιάννη συντάσσεται με τη γραμμή Βενιζέλου για «ξέπλυμα» της Τουρκίας

Στη γραμμή του ξεπλύματος της Τουρκίας, που ακολουθούν οι εγχώριοι υπέρμαχοι του κατευνασμού, στοιχήθηκε χθες και η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως είχε κάνει μία ημέρα νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η βουλευτής της Ν.Δ. έσπευσε να δικαιολογήσει τη στάση της Τουρκίας, δηλώνοντας ότι «έχει παράδοση στην ουδετερότητα. Και στον Β’ Παγκόσμιο έμεινε ουδέτερη τέσσερα χρόνια και άλλαξε τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

Τόνισε όμως ότι «αργά ή γρήγορα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθώς όλοι θεωρούν απολύτως ενιαία την αντίδραση της Δύσης, με εξαίρεση την Τουρκία». Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, «το επιπλέον μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική ένωση, αλλά διαμορφώνει πλέον κι έντονο αμυντικό βραχίονα. Το ζητούσαμε επί χρόνια και μέσα σε έξι ημέρες η αντίληψη της Ευρώπης κυριάρχησε».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος πρότεινε προχθές στον πρωθυπουργό να ζητήσει να επικοινωνήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την Ουκρανία και τη λειτουργία του ΝΑΤΟ στη λεγόμενη «παλιά νοτιοανατολική πτέρυγα», αφήνοντας στην άκρη τα διμερή θέματα, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά και την προκλητικότητα των Τούρκων! Και όχι μόνο αυτό, αλλά δικαιολόγησε και αυτός τη στάση της Τουρκίας, λέγοντας ότι, παρότι δεν συμμετέχει στις κυρώσεις, συντάσσεται με το ΝΑΤΟ και τη Δύση. Συνήγοροι του Ερντογάν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα