Βόμβες σε νοσοκομείο παίδων – μαιευτήριο στη Μαριούπολη!

Σε νέα 12ωρη κατάπαυση του πυρός είχε θεωρητικά συμφωνήσει για χθες η Ρωσία προκειμένου οι άμαχοι να εγκαταλείψουν έξι ουκρανικές πόλεις. Ωστόσο κανείς δεν έμεινε ατάραχος, όταν ένα παιδιατρικό νοσοκομείο – μαιευτήριο καταστράφηκε από αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σέρχι Ορλόφ, τουλάχιστον 1.170 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πόλη από ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της εισβολής.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε την επιδρομή και ζήτησε δράση από τη Δύση. «Κτηνωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνεργός, αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη, αλλά φαίνεται ότι χάνετε την ανθρωπιά σας». «Υπάρχουν 17 επιβεβαιωμένοι τραυματίες μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου» είπε στην ουκρανική τηλεόραση ο περιφερειακός αξιωματούχος Πάβλο Κιριλένκο, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν παιδιά μεταξύ των τραυματιών και κανένας θάνατος, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό.

Η Ουκρανία είχε καταγγείλει νωρίτερα τη Ρωσία ότι παραβίασε την εκεχειρία για να αποτρέψει την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη, όπου ο Ερυθρός Σταυρός έχει κάνει λόγο για «σκηνές Αποκάλυψης». Η Μόσχα, από την πλευρά της, αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους. Δορυφορικές εικόνες όμως που τραβήχτηκαν χθες το πρωί κατέγραψαν εκτεταμένες ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές μέσα και γύρω από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρία Maxar Technologies, που ανέφερε ότι κατέγραψε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και εμπορικά κέντρα. Η εκκένωση πήγε καλύτερα στην πόλη Σούμι, όπου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ντμίτρο Ζιβίτσκι, ο ανθρωπιστικός διάδρομος που οργανώθηκε για να απομακρυνθούν άμαχοι λειτούργησε.

Τέλος, σύμφωνα με τον Φιλίπο Γκράντι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής έφτασε τα 2.100.00-2.200.000. Από αυτούς, 1.200.000 έχουν φτάσει στην Πολωνία, ενώ το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι σχεδόν 180.000 άνθρωποι έχουν τραπεί σε φυγή από την Ουκρανία φτάνοντας στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα