«Λαϊκισμός χειρίστου είδους» για τον Γεωργιάδη η μείωση του ΦΠΑ!

Φτηνές δικαιολογίες για την απροθυμία και την αδυναμία της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, αλλά και αδιανόητη προσπάθεια ωραιοποίησης της τραγικής κατάστασης που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιχείρησε να υποβαθμίσει το μέγεθος της τραγωδίας που βιώνουν οι Ελληνες, οι οποίοι πλήττονται βάναυσα από την πληθωριστική κρίση, προχωρώντας μάλιστα σε άκρως αποπροσανατολιστικές συγκρίσεις. «Μπροστά στο δράμα του ουκρανικού λαού το θεωρώ ύβριν να μιλάμε για τα δικά μας δράματα» ανέφερε, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό, μια και η δουλειά του εκάστοτε υπουργού είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τους Ελληνες πολίτες.

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε να προχωρήσει σε μείωση φόρων -πρόκειται για επιτακτικό αίτημα της αντιπολίτευσης-, με το σκεπτικό πως μια οριζόντια μείωση θα κοστίσει στον πολίτη, καθώς θα επιφέρει αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, ενώ θα προκαλέσει και ανησυχία στις διεθνείς αγορές. «Είναι λαϊκισμός χειρίστου είδους η πρόταση γενικευμένης μείωσης Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή ΦΠΑ χωρίς ταυτόχρονα πρόταση δημοσιονομικής εξισορρόπησης, ώστε να μην προκληθεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές εναντίον της χώρας μας. Θέλετε να βάλουμε μόνοι μας το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα» υποστήριξε, επιτιθέμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Κίνημα Αλλαγής.

«Μας λέτε να γλιτώσουμε τα λεφτά στο πρατήριο και να πληρώσεις τριπλά τα λεφτά στο δάνειο» ισχυρίστηκε ο υπουργός, λέγοντας πως ναι μεν αν μειώσεις φόρους μπορείς να θεραπεύσεις ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της αύξησης, ωστόσο η μείωση φόρου δεν είναι χωρίς κόστος για τον πολίτη. «Ο λαϊκισμός κατέστρεψε την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θεσμική μνήμη από Μνημόνια, τι συμβαίνει όταν οι αγορές σε βάζουν στο μάτι ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν;» διερωτήθηκε, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην είναι «ευκολόπιστοι». Χαρακτήρισε δε «λογικό» το να υπάρχει ρεκόρ πληθωρισμού λόγω της ρωσικής εισβολής, λέγοντας πως «μόνο αν είχαμε θαυματοποιό να κυβερνά δεν θα είχαμε πληθωρισμό».

Εντύπωση προκάλεσε ακόμη το γεγονός ότι περιορίστηκε σε συστάσεις και προτροπές στις επιχειρήσεις, λέγοντάς τους πως «δεν είναι η ώρα να βγάλει κανείς κέρδη» και ζητώντας να δουλέψουν ακόμη και με μια μικρή ζημία για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί όρθια στη λαίλαπα.

Αναφερόμενος πάντως στο πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ που επιβλήθηκε χθες σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ επειδή ξεπέρασε το ποσοστό κέρδους, ανέφερε πως και νέα πρόστιμα βρίσκονται προ των πυλών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα