Τρόφιμα για 14 μέρες έχουν οι πολιορκημένοι στο Κίεβο!

Ελλείψεις βασικών ειδών και φαρμάκων αντιμετωπίζουν οι 2.000.000 κάτοικοι που δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνει ο ουκρανικός λαός, καθώς, σαν να μη φτάνουν οι ρωσικές βόμβες που πέφτουν σαν βροχή σε πολλές πόλεις της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας, οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται πια στις προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχές του Κιέβου τονίζουν πως έχουν εξασφαλίσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για δύο εβδομάδες, για την περίπτωση που η πρωτεύουσα της χώρας τεθεί σε κατάσταση πολιορκίας από τις ρωσικές δυνάμεις που –έστω και με αργούς ρυθμούς– σφίγγουν στρατιωτικά την ιδιότυπη «μέγκενη» στα περίχωρα.

«Οι 2.000.000 κάτοικοι του Κιέβου που δεν έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους δεν θα μείνουν χωρίς υποστήριξη, αν η κατάσταση επιδεινωθεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Reuters αξιωματούχοι των τοπικών Αρχών της πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε χθες πως η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται γρήγορα, ενώ είναι «καταστροφική» σε ορισμένες πόλεις, λόγω της στάσης των Ουκρανών μαχητών.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία, δυστυχώς, συνεχίζει να επιδεινώνεται γρήγορα και σε ορισμένες πόλεις έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις» δήλωσε ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Αμυνας, όπως μετέδωσε τις τελευταίες ώρες το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Μάλιστα, ο στρατηγός δεν παρέλειψε να προσθέσει πως οι δυνάμεις της Ρωσίας από την πλευρά τους κάνουν αυτό που έχει συμφωνηθεί -αναφερόμενος στην τήρηση της κατάπαυσης του πυρός-, σε αντίθεση, όπως είπε, με τους εθνικιστές της ουκρανικής πλευράς που με τη στάση τους, αφού καταστρέφουν βασικές υποδομές, ουσιαστικά αφήνουν τους αμάχους και δίχως διεξόδους διαφυγής, αλλά και δίχως νερό, ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα