Νέο κρεσέντο τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Ποια εκτόνωση; Οπλισμένα F-16 σε υπερπτήσεις πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Παναγιά και Οινούσσες

Μπορεί η κυβέρνηση να βλέπει συνεχώς ότι η Τουρκία έχει… ρίξει τους τόνους, τα συμπεράσματά της, όμως, φαίνεται ότι δεν ευσταθούν, αφού η τουρκική πολεμική αεροπορία χθες, για ακόμα μία φορά, προέβη σε πλήθος προκλήσεων στο Αιγαίο, περιλαμβανομένων και υπερπτήσεων ακόμη και πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, αμφισβητώντας, έτσι, τοις πράγμασι την εθνική μας κυριαρχία σε αυτά.

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε χθες το πρωί υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, την Παναγιά και τις Οινούσσες. Αναλυτικότερα, στις 08.35 πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 08.36 πάνω από τους Λειψούς και στις 09.37 πάνω από τους Αρκιούς, στα 27.000 πόδια. Το ίδιο ζεύγος στις 08.52 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες, στα 27.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, όμως, δεν περιορίστηκαν στις συγκεκριμένες προκλήσεις, καθώς προέβησαν συνολικά σε 21 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας και σε έξι παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.

Εκτός από τα συνολικά πέντε F-16 που συμμετείχαν σε αυτό το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας, τέσσερα εκ των οποίων οπλισμένα, παραβιάσεις είχαμε, για ακόμα μία φορά, και από ένα τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV).

Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Ελλήνων πιλότων να διασφαλίσουν την εθνική μας κυριαρχία, είχαμε τρεις περιπτώσεις εμπλοκών.

Χαρακτηριστικό του εύρους των τουρκικών προκλήσεων είναι ότι για ακόμη μία φορά οι παραβιάσεις έγιναν σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ υποτίθεται ότι σε μικρό χρονικό διάστημα οι δύο χώρες θα συζητήσουν για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην περιοχή, προκειμένου να έχουμε ένα «ήσυχο καλοκαίρι». Νιώθουν άραγε δικαιωμένοι όσοι το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να παρουσιάσουν την εικόνα μιας «εκλογικευμένης» Τουρκίας, που «άλλαξε μυαλά», και να μας πείσουν γι’ αυτό ή κατανόησαν ότι απλά έγιναν οι… χρήσιμοι ηλίθιοι του Ταγίπ Ερντογάν;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα