Βρέθηκε ουσία σε Τζωρτζίνα και Μαλένα

Το εύρημα του τοξικολογικού ελέγχου δεν δικαιολογείται από την αγωγή φαρμάκων που ακολουθούσαν τα παιδιά

Στα αποτελέσματα από την ανάλυση της ουσίας που φέρεται ότι είχαν λάβει τόσο η τριάμισι ετών Μαλένα όσο και η 9χρονη Τζωρτζίνα «ποντάρουν» πλέον οι Αρχές για να βρουν τον κοινό παράγοντα – αίτιο που προκάλεσε τους ανεξήγητους θανάτους των τριών αδελφών στην Πάτρα, οι οποίες έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή σε διάστημα μόλις τριών ετών!

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο τοξικολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην Τζωρτζίνα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου, «έδειξε» μία ουσία που σε πρώτη φάση δεν δικαιολογείται επαρκώς από τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το μικρό κορίτσι εξαιτίας της παραπληγίας που του προκάλεσε η ανακοπή καρδιάς, την οποία υπέστη στις 11 Απριλίου του 2021.

Την ίδια ουσία φέρεται ότι είχε λάβει και η τριάμισι ετών Μαλένα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δείγμα έχει ήδη σταλεί σε εξειδικευμένο κέντρο της βόρειας Ελλάδας, το οποίο θα κληθεί να επιβεβαιώσει εργαστηριακά τα ευρήματα και να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα.

Για παράδειγμα, αν η συγκεκριμένη ουσία προερχόταν όντως από φαρμακευτική αγωγή που είχαν ακολουθήσει και τα δύο παιδιά, αν η χορήγησή της ήταν η ενδεδειγμένη ή υπήρξε υπερδοσολογία και κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβες που επέφεραν τον θάνατο των μικρών κοριτσιών.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η κοινή ουσία που ανιχνεύτηκε στα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη δεν συμπεριλαμβανόταν στην αγωγή τους, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι κοινός και ο «εξωγενής» παράγοντας που προχώρησε στη χορήγησή της! Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση-θρίλερ της Πάτρας αναμένεται να είναι ραγδαίες μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας.

«Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση, που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών» τόνισε. Παράλληλα, αμφισβήτησε την ιατροδικαστική έκθεση της έξι μηνών Ιριδας, στην οποία γίνεται λόγος για αγενεσία φλεβοκόμβου.

«Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβοκόμβου και να είναι καλά μέχρι τους 6-7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία-νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ενα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί, αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό» κατέληξε ο έμπειρος ιατροδικαστής.

Στο μεταξύ, πολλά ερωτήματα εγείρει η πληροφορία ότι το Χαμόγελο του Παιδιού εκλήθη δύο φορές, και όχι μία, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου του Ρίου, κάτι που δείχνει ότι υπήρχε έντονος προβληματισμός για όσα συνέβαιναν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην πρώτη επικοινωνία έγινε ενημέρωση για μία οικογένεια που έχει ήδη χάσει δύο παιδιά και κινδυνεύει να χάσει και το τρίτο.

Στο δεύτερο τηλεφώνημα, που έγινε λίγες ημέρες μετά, ο γιατρός του Νοσοκομείου Ρίου ήταν πιο «ξεκάθαρος», καθώς φέρεται ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβαίνει «κάτι περίεργο» και επισήμανε ότι δεν δικαιολογούνται όλα αυτά που συνέβαιναν με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα