Ο Μητσοτάκης (τώρα) δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας!

Κάνοντας στροφή 180°, υποστήριξε ότι «ο λαός θα υποδείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή περισσότερα»

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να συνεργαστεί με άλλο κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης αν δεν έχει αυτοδυναμία και ανάλογα με το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

«Ο λαός θα μας υποδείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή περισσότερα. Οταν ολοκληρωθεί η τετραετία, θα προβάλλουμε το έργο μας, το οποίο θα αξιολογηθεί μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώσαμε» δήλωσε σε οικονομικό φόρουμ. Μία δήλωση που υποδηλώνει ότι εγκαταλείπει τη στρατηγική της αυτοδυναμίας, αφού τα ποσοστά δεν βγαίνουν, καθώς, όπως δείχνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις, το τελευταίο διάστημα η Ν.Δ. έχει εικόνα κατάρρευσης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη». «Στόχος είναι η σταθερότητα, όχι επί τούτου η αυτοδυναμία. Στόχος είναι να παίρνουμε αποφάσεις γρήγορα και να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κρίσεις, οι οποίες θα είναι μαζί μας τα επόμενα χρόνια» δήλωσε.

Στο μεταξύ, το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο, αν και αρνήθηκε ότι αυτός και η κυβέρνησή του έχουν ιδεολογικές εμμονές, με τις πράξεις του έδειξε ότι είναι κολλημένος σε αυτές, καθώς ακόμη μία φορά δεν προχώρησε σε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των πολιτών από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, ιδίως στον τομέα της ενέργειας και των καυσίμων, προβάλλοντας και πάλι τη δικαιολογία ότι δεν το κάνει για να μην επιβαρυνθεί ο Προϋπολογισμός.

Για τον λόγο αυτό αρνείται την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, ένα μέτρο που θα έβαζε εμπόδια στην κερδοσκοπία, ενώ με την ίδια δικαιολογία απέρριψε πρόσφατα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και παλιότερα τη μείωση του ΦΠΑ στα καταναλωτικά προϊόντα (χθες, ωστόσο, σε οικονομικό φόρουμ είπε πως, αν και έχει κόστος, είναι ένα μέτρο το οποίο υπάρχει στη φαρέτρα). «Μεμονωμένες κινήσεις, όπως τα εθνικά πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, δεν οδηγούν τελικά παρά μόνο στην επιβάρυνση των εθνικών προϋπολογισμών» είπε χθες στο υπουργικό συμβούλιο και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, που έχει κάνει και τη σχετική πρόταση, λέγοντας ότι «αυτό το οποίο αποκρύπτουν οι ψεύτες της αντιπολίτευσης είναι πως οι εθνικές παρεμβάσεις κοστίζουν τελικά στα δημόσια ταμεία των χωρών». Εμμέσως πλην σαφώς με το επιχείρημα αυτό υποβάθμισε και την εξαίρεση που πέτυχαν στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις χώρες τους οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα