Χιλιάδες Αθηναίοι έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συναυλία για την ειρήνη

Δεν πέρασε το διχαστικό κλίμα που καλλιέργησε το κυβερνητικό πρυτανείο

Το διχαστικό κλίμα που καλλιέργησαν τις προηγούμενες ημέρες κύκλοι οι οποίοι βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο -και κάποιοι από αυτούς ίσως και κάτι παραπάνω…- στο κυβερνητικό πρυτανείο δεν απέτρεψε χθες τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων Αθηναίων στη μεγάλη συναυλία για την ειρήνη που διοργάνωσε η «Αλληλεγγύη για Όλους», με την αφιλοκερδή συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε, λειτουργώντας μικροκομματικά, να καπελώσει το γεγονός, ήταν αυτονόητο από την πρώτη στιγμή ότι οι καλλιτέχνες επεδίωκαν να στείλουν ένα ξεκάθαρο αντιπολεμικό μήνυμα, εξηγώντας πως θα τραγουδήσουν για την ειρήνη, για να σταματήσει η φρικαλέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να σιγήσουν τα όπλα.

Εντούτοις, δέχθηκαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση από όσους ζητούν δηλώσεις νατοϊκής νομιμοφροσύνης, οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι ουσιαστικά τάσσονται με το μέρος του Πούτιν!

Πολλοί από τους καλλιτέχνες έγιναν αποδέκτες, τις προηγούμενες ημέρες, «καλοπροαίρετων» δήθεν υποδείξεων ή ανοιχτά χυδαίων σχολίων και προσβλητικών αναφορών, με την ανεδαφική κατηγορία ότι «γυρίζουν την πλάτη στον ουκρανικό λαό» και ότι στηρίζουν τη ρωσική εισβολή. Και όλο αυτό, επειδή αρνήθηκαν να ξεχάσουν τους πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που συνεχίζουν να προκαλούν καραβιές απελπισμένων προσφύγων.

«Είμαστε με το δίκαιο και υπάρχει μόνο μία θέση που δεν θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο: η θέση με τον άνθρωπο» συνόψισε η Νατάσσα Μποφίλιου, για να συμπληρώσει ο Γιώργος Νταλάρας: «Εγώ, λοιπόν, είμαι με τους αμάχους. Με τους ανθρώπους που αφανίζονται, που βλέπουν να καταστρέφονται οι πόλεις τους. Με τα παιδιά που θάβονται κάτω από τα ερείπια. Με τις στρατιές προσφύγων που φεύγουν κυνηγημένοι από τον τόπο τους. (…) Σκέφτομαι ένα παιδί κλεισμένο σε ένα υπόγειο, σε μια τρύπα, σε μια σκηνή, χωρίς όνειρα, χωρίς αύριο, στη Σερβία, στη Συρία, στην Υεμένη, στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, παλαιότερα στην Κύπρο, και τρελαίνομαι!»

Σημειώθηκε η εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας, που προσήλθε με αντιπολεμικά πανό, ουκρανικές σημαίες και συνθήματα για το τέλος του πολέμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα