Εξαγγελίες Γεραπετρίτη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για νέες μεγάλες επιτυχίες!

Το επιτελικό κράτος Νο 2 μας έλειπε…

Δεν υπάρχει σωτηρία. Ο απίστευτος Γιώργος Γεραπετρίτης ξαναχτυπά, προαναγγέλλοντας -άκουσον άκουσον- το επιτελικό κράτος νούμερο δύο! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων που βασανίζουν τους πολίτες, ο εκτός τόπου και χρόνου υπουργός Επικρατείας που έμεινε στην ιστορία για το πιο αποτυχημένο ίσως νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας, αυτό του επιτελικού κράτους, επανήλθε δριμύτερος, «απειλώντας» μας με την κατάθεση του νέου του πονήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, θα αφορά την κάθετη θεσμική ενίσχυση και βελτίωση του επιτελικού κράτους.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ειδικότερα πως έρχεται το επιτελικό κράτος νούμερο δύο, δηλαδή, σύμφωνα με όσα είπε, η πολυεπίπεδη, η κάθετη διακυβέρνηση σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης. «Ερχεται σε πολύ σύντομο χρόνο, με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και λογοδοσία» υποστήριξε ο κ. Γεραπετρίτης, διαφημίζοντας το νομοσχέδιο που βρίσκεται ante portas.

Ο Θεός να μας λυπηθεί… Το περιβόητο επιτελικό κράτος, το πρώτο σημαντικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου το καλοκαίρι του 2019, κρίθηκε εκ του αποτελέσματος την τελευταία τριετία και αποδείχθηκε κατά κοινή ομολογία αποτυχημένο. Μάλλον η κυβέρνηση δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα από τις πολλαπλές επιτελικές της αποτυχίες, ανάμεσα στις οποίες αυτή της κακοκαιρίας, των πυρκαγιών του καλοκαιριού, αλλά και της πανδημίας. Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι πως ο υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του πρωθυπουργού υπεραμύνθηκε του επιτελικού κράτους, δηλώνοντας πως πριν από τη «μεταρρύθμιση», όπως την αποκάλεσε, της κυβέρνησης της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2019 η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που δεν είχε επιτελικό κράτος.

Διαβεβαίωσε δε πως όπου χρειάζεται θα γίνουν περιφερειακές βελτιώσεις, ενώ αρνήθηκε ότι από το επιτελικό κράτος έχουν αποκλειστεί οι υπουργοί, λέγοντας ότι αντίθετα με προηγούμενες κυβερνήσεις το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει κατ’ ελάχιστον μία φορά τον μήνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα