Απαράδεκτη ηττοπαθής δήλωση από τον Παναγιωτόπουλο

Ο υπουργός Αμυνας με απαράδεκτη τοποθέτησή του δικαιολόγησε τη διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα

Απαράδεκτη και ηττοπαθής τοποθέτηση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου δίνει την εικόνα ότι η χώρα μας έχει «σηκώσει τα χέρια ψηλά» έναντι της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ανάβοντας το πράσινο φως για περαιτέρω κλιμάκωσή της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε τόνο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που τον είχαμε μέχρι τώρα συνηθίσει, εκτίμησε πως «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», αφού, όπως διευκρίνισε, «οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ». Καθώς ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν αποτελεί αναλυτή σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό ή σχολιαστή σε κάποια εφημερίδα, αλλά υπουργό Αμυνας της χώρας και, μάλιστα, σε πολύ κρίσιμη στιγμή, είναι σαφές ότι τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν «ειδικό βάρος» και σημαίνουν, ενδεχομένως, τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Κατά τα άλλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε πως «η Αθήνα θα λέει αυτά που είναι να πει και θα ζητά να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο τα στοιχεία της συμπεριφοράς», κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «λιγότερη προκλητικότητα» και «υπερπτήσεις», λες και η εθνική κυριαρχία έχει «ποσοτικά χαρακτηριστικά» και η παραβίασή της είναι κάτι σαν «ολίγον έγκυος». Κατά τα λοιπά, ο κ. Παναγιωτόπουλος προσπάθησε να κλείσει και το θέμα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής». «Ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία προήλθε από τα αποθέματά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά, για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία» είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Θυμίζουμε ότι η αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία είχε γίνει με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και χωρίς να συνεδριάσει με το ΚΥΣΕΑ ή να ζητηθεί η άποψή του, ενώ, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις, μεγάλο ποσοστό των πολιτών διαφώνησε και τη θεώρησε λανθασμένη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα