Ευδιάθετος και ηλιοκαμένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ζόραν Ζάεφ, που καταχειροκροτήθηκε

Καμάρωναν τον τουρίστα των Σκοπίων

Το πρόσωπο των ημερών ήταν χωρίς αμφιβολία ο Ζόραν Ζάεφ. Ο τέως πρωθυπουργός των Σκοπίων εμφανίστηκε στην αίθουσα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ευδιάθετος και ηλιοκαμένος, με εξωτικό μαύρισμα! Σε όσους τον ρωτούσαv έσπευδε να εξηγήσει ότι είχε ταξιδέψει νωρίτερα στην Ελλάδα και με παρέα μηχανόβιων φίλων του έκανε τον γύρο της Πελοποννήσου! Ηταν φανερό, όπως σχολιάστηκε, ότι «ο άνθρωπος αυτός είχε έλθει για να κάνει ζωάρα».

Το συνεταιράκι από τα Σκόπια ήταν ο πωλών τοις μετρητοίς και κυκλοφορούσε στους διαδρόμους και στη συνεδριακή αίθουσα όπως το ψάρι στο νερό. Όρθιο και επευφημώντας με την ιαχή «Ζόραν!», το ενθουσιώδες πλήθος των 5.700 συνέδρων τον αποθέωσε όταν ανέβηκε στο βήμα για να θυμίσει τις παλιές καλές ημέρες, όταν με τους άλλους συνεργούς, Τσίπρα και Κοτζιά, ο οποίος γνώρισε επίσης στιγμές μεγάλης αποδοχής από τους συνέδρους, απολάμβανε τον προσωπικό του θρίαμβο, όπως τότε που υπέγραφαν στις όχθες των Πρεσπών τη συμφωνία που υπαγόρευσαν βλοσυρά το ΝΑΤΟ και το Βερολίνο.

Είναι πρόδηλο ότι αυτή η άκρως προβληματική συμφωνία αποτελεί μία από τις «ιερές αγελάδες» του συριζαϊκού χώρου, καθόσον θεωρείται πρότυπο επίλυσης διμερών διαφορών στις διεθνείς σχέσεις, το οποίο -αν και δηλώνουν μαρξιστές- προτείνουν να εφαρμοστεί μηχανιστικά και σαν τυφλοσούρτης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Καλεσμένος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά, ο Ζάεφ ανταπέδωσε τη φιλοξενία, απονέμοντας εύσημα στον ΣΥΡΙΖΑ με τα λόγια «για εμένα είναι ένα κόμμα που προωθεί μια πολυδιάστατη πολιτική ανεξαρτησίας και φιλικής συνεργασίας, ειρηνικού διαλόγου βασισμένου στο Διεθνές Δίκαιο, με στόχο την επίλυση των διαφορών προς όφελος των λαών και των κρατών της ευρύτερης περιοχής».

Ο Ζάεφ αναφέρθηκε νοσταλγικά στις εποχές που με τον «φίλο Αλέξη» μοιράστηκαν κάτι περιφερειακά βραβεία Ειρήνης, γερμανικής εμπνεύσεως, που έχουν μικρότερη δημοτικότητα από τα φεστιβάλ μπίρας, και συμπλήρωσε: «Πριν από όλες αυτές τις απονομές βραβείων εγώ και ο Αλέξης ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε ένα τεράστιο κοινό βήμα προς όφελος των χωρών μας, των πολιτών μας, όλης της περιοχής και εν τέλει της Ευρώπης. Και ήμασταν αποφασισμένοι στο όνομα ενός μέλλοντος φιλίας, ειρήνης και σταθερότητας».

Εμφανίστηκε μάλιστα σαν μέλος μιας παγκόσμιας πεφωτισμένης ελίτ που διαμορφώνει τη μοίρα του πλανήτη και, λησμονώντας προφανώς ότι η προβληματική συμφωνία δεν ήταν βαλκανικής εμπνεύσεως, αλλά ζήτημα επιβολής των επιλογών της Δύσης σε ταπεινούς υπηκόους, τόνισε: «Εμείς ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη διεθνή συνεργασία και τον διεθνή συντονισμό προκειμένου να αναπτύξουμε νέες προσεγγίσεις για την προώθηση και την προστασία των δημοκρατιών στον κόσμο.  Με τον Αλέξη εργαστήκαμε για την ειρήνη και πετύχαμε να επιλύσουμε μια διαφορά με βαθιές ιστορικές ρίζες. Και αυτή η επιτυχία είχε αντίκτυπο πολύ πέραν των ορίων της περιοχής μας».

Οπως εξήγησε περιχαρής, «επικεντρώσαμε το πολιτικό μας όραμα σε έναν κοινό στόχο. Χτίσαμε μια πολιτική σχέση που εξελίχθηκε σε συνεργασία και κατέληξε σε φιλία. Και οι δύο χτίσαμε τα θεμέλια μιας νέας σχέσης, μακράς πνοής, μεταξύ των χωρών μας πάνω σε αυτή τη φιλία. Είναι η πιο πολύτιμη επιτυχία μας. Μπορείτε να φανταστείτε πόσα ακόμη μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια;» Οι μόνοι που μπορούν είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα