Εισβολή Ισλαμιστή στον Αγ. Παντελεήμονα

Έχουν ξεφύγει! Γενειοφόρος μπούκαρε στον ιερό ναό και επιχείρησε να κάνει κήρυγμα την ώρα που η χορωδία έψελνε

Ακόμη ένα απίστευτο σκηνικό βίωσαν οι κάτοικοι του πολύπαθου Αγίου Παντελεήμονα, καθώς μουσουλμάνος εισέβαλε στον ιερό ναό και επιχείρησε να κάνει ισλαμικό κήρυγμα την ώρα που η χορωδία έψελνε.

Το περιστατικό, που «έκοψε τα πόδια» στους παρευρισκομένους, σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συναυλίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής, με τίτλο «Ιδού ο Νυμφίος Ερχεται», που γινόταν στον μεγαλοπρεπή -αλλά άτυχο- Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών, με την 30μελή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου.

Η συναυλία είχε ελεύθερη είσοδο και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών πιστών οι οποίοι είχαν μεταβεί στον ιερό ναό για να την παρακολουθήσουν. Ενώ όμως η συναυλία ήταν σε εξέλιξη, ένας γενειοφόρος μετανάστης μπούκαρε στην εκκλησία και άρπαξε το μικρόφωνο, αρχίζοντας να ουρλιάζει σε κάποια αραβική -μάλλον- γλώσσα. Ευτυχώς η άμεση αντίδραση κάποιων εκ των ψαλτών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς κατάφεραν να τον απομακρύνουν από τον ιερό ναό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφημέριος, προσπαθώντας να ηρεμήσει τους παρευρισκομένους, ανέφερε ότι τέτοιου είδους προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι «αναμενόμενα», αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα των χριστιανών της περιοχής, που τείνουν να μετατραπούν σε… μειονότητα στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση τα χειρότερα να αποφεύχθηκαν και να έμεινε μόνο η τρομάρα στους πιστούς, αναδείχθηκε όμως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο προκύπτει λόγω της επιβαλλόμενης «πολυπολιτισμικότητας» περιοχών του κέντρου.

Τι θα συνέβαινε άραγε, αν ο εν λόγω εισβολέας δεν είχε διάθεση μόνο για κήρυγμα αλλά και για κάτι περαπάνω; Έχει άραγε σχέση με τα παράνομα τζαμιά στην περιοχή, που συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα; Ερωτήματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού περίοικοι σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο ιερός ναός γίνεται στόχος διάφορων «επιθετικών» κινήσεων από πληθυσμούς αλλοθρήσκων.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, σχεδόν κάθε φορά που γίνεται θεία λειτουργία κάποιοι βάζουν δυνατά μουσική, προκειμένου να «σκεπάζουν» τους ήχους της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα