Συνέδριο Ν.Δ.: Φιέστα και στο βάθος κάλπες

Παρά τις διαψεύσεις περί πρόωρης προσφυγής, το εκλογικό άρωμα αναδίνεται ιδιαίτερα έντονο στις προετοιμασίες για τη «γαλάζια γιορτή», στις 6-8 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο στο αεροδρόμιο των Σπάτων

Στην τροχιά του 14ου τακτικού συνεδρίου κινούνται στη Νέα Δημοκρατία, όπου, παρά τις διαψεύσεις περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, το εκλογικό άρωμα αναδίνεται ιδιαίτερα έντονο. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα (6-8 Μαΐου), στο εκθεσιακό κέντρο στο αεροδρόμιο των Σπάτων, σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη για την κυβέρνηση, κυρίως λόγω της ακρίβειας, θα στηθεί ακόμα μία κομματική φιέστα με χειροκροτητές του πρωθυπουργού, κατά την οποία θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί -σύμφωνα με το «γαλάζιο» επιτελείο- η Νέα Δημοκρατία ως «το μεγάλο δημοκρατικό κόμμα που εξελίσσεται, που κάνει εσωκομματικό διάλογο υψηλού επιπέδου, που παράγει έργο και έχει σχέδιο για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον των πολιτών».

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κυβερνώσα παράταξη χάνει σταδιακά δυνάμεις με τις οποίες εξελέγη στις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να συσπειρώσει ξανά τους νεοδημοκράτες και να σταματήσει τη φυγή, των κεντρώων κατά βάση, ψηφοφόρων προς το ΚΙΝ.ΑΛ. Ήδη από τα προσυνέδρια που προηγήθηκαν και στα οποία έδωσε το «παρών» ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να παραμείνουν «σε δυναμική αναμονή και προετοιμασία», με φόντο την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, τονίζοντας την ανάγκη «η κυβέρνηση να σηκώνει κι άλλο τα μανίκια και το κόμμα να ανοίγεται ακόμα περισσότερο στην κοινωνία».

Στις πέντε προσυνεδριακές εκδηλώσεις που έγιναν στο Αιγάλεω, στη Θεσσαλονίκη, στο Χαλάνδρι, στο Ηράκλειο και στη Νίκαια ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης θέλησαν να συγκρίνουν τη σημερινή και την προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας, επικαλέστηκαν την επιτυχημένη διαχείριση από τη σημερινή κυβέρνηση των πολλαπλών κρίσεων και παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, μία σειρά μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, την Οικονομία, την αγορά εργασίας, την κοινωνική πολιτική, το ψηφιακό κράτος, τις υποδομές και τον πρωτογενή τομέα.

Σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται ο κ. Μητσοτάκης να κινηθεί και στο συνέδριο, υποστηρίζοντας πως ό,τι υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά «η κυβέρνηση το έχει κάνει πράξη». Παράλληλα, θα επιδιώξει να ενισχύσει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα»της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται στα δημοσκοπικά ευρήματα. Δεδομένου, δε, ότι το κύριο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στον πρωθυπουργό στενές επαφές με τους ισχυρούς και την «ελίτ», ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει έναν απολογισμό των μέχρι τώρα «κοινωνικών προοδευτικών πολιτικών που στηρίζουν τους πιο αδύναμους πολίτες», όπως έχει πει ο ίδιος, και θα υπογραμμίσει τη συνέπεια στις δεσμεύσεις του, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το κόμμα του ως τη «μοναδική αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών», ενώ θα επαναλάβει τα διλήμματα της κάλπης που έχει ήδη απευθύνει προς τους πολίτες. Οπως έχει διαμηνύσει, θα πορευτεί προς τις εκλογές όχι με το δίλημμα «Δεξιά ή Αριστερά», αλλά με το «πρόοδος ή συντήρηση», το «σταθερότητα ή περιπέτειες» και το «πορεία προς τα μπροστά ή οπισθοχώρηση στο παρελθόν που θέλουμε να ξεχάσουμε».

Έχει ξεκινήσει, δε, να μιλά για την επιπλέον τετραετία την οποία χρειάζεται προκειμένου να φανεί η αποτελεσματικότητα του έργου της κυβέρνησής του. «Αν πετύχαμε όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει και για τα οποία σας μιλήσαμε σήμερα μέσα σε 33 μήνες, αναλογιστείτε πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε σε οκτώ χρόνια. Και αυτό θα είναι το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών» ανέφερε σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «γαλάζιο» συνέδριο θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα και την επιστροφή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τις περιφέρειές τους, εκεί όπου, όπως μαθαίνουμε, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο, με τους πολίτες στα καφενεία να γκρινιάζουν για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια. Πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο της Ν.Δ.: «Περιμένω να εκλέξουμε τα καινούργια μας όργανα, να συναντηθούμε και πάλι να κάνουμε έναν απολογισμό των πολύ σημαντικών επιτευγμάτων μας αυτούς τους 34 μήνες που μας έχουν εμπιστευθεί οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας. Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και για την πορεία της χώρας προς το μέλλον».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα