Ένοχη σιωπή (πάλι) της κυβέρνησης!

Σάλος στα social media και οργισμένες ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης μετά τα ντοκουμέντα της δημοκρατίας

Ρεπορτάζ Βασίλης Γαλούπης

H ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για το σκάνδαλο 16.000.000 ευρώ με τις μετοχές-μπόνους της ΔΕΗ, που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», είναι εκκωφαντική. Για την κυβέρνηση, άλλωστε, οποιαδήποτε μη αρεστή είδηση είναι σαν να μην υπάρχει. Την ίδια «γραμμή» σιγής ασυρμάτου πέρασε, όπως πάντα, και στα φιλικά ΜΜΕ. Αυτή τη φορά, όμως, το σχέδιο Μαξίμου απέτυχε παταγωδώς, αφού προκλήθηκε σάλος.

Μπορεί τα γνωστά ΜΜΕ της λίστας Πέτσα να μετέδωσαν μόνο την απάντηση με τα ψεύδη της ΔΕΗ, όπως κάνουν πάντα σε τέτοιου είδους θέματα προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανείς περί τίνος πρόκειται, όμως το διαδίκτυο πήρε φωτιά.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν άρχισε να διακινείται πια το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που θα κυκλοφορούσε εκτάκτως λόγω της αργίας το πρωί του Σαββάτου, το θέμα με το μπόνους των 16.000.000 ευρώ της διοίκησης Στάσση στον εαυτό του και στα golden boys της ΔΕΗ εκτινάχθηκε μέσα στα 10 πιο δημοφιλή στο twitter. Με καταιγισμό από σχόλια.

Το βράδυ της Παρασκευής η πολιτική εκπομπή «Kontra 24» με την Αναστασία Γιάμαλη έγινε σχεδόν μονοθεματική, παρακολουθώντας όλο το δίωρο τις καταιγιστικές εξελίξεις με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, τις θέσεις των κομμάτων και την ανακοίνωση της «δημοκρατίας». Το σκάνδαλο των μετοχών μονοπώλησε και τη συζήτηση με τους καλεσμένους βουλευτές, ανάμεσά τους και του κυβερνώντος κόμματος. Το θέμα έπαιξε και το Σάββατο στο κεντρικό δελτίο του Open, ενώ εκτενώς έχουν ασχοληθεί τα σάιτ της «Εφημερίδας των Συντακτών», της «Αυγής», του «Documento», του ieidiseis κ.ά.

ΣΥΡΙΖΑ: Καλύπτει το πλιάτσικο ο Μητσοτάκης

Η αντιπολίτευση πήρε «φωτιά» με ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Στάσσης προφανώς δεν βγαίνει με 360.000 ευρώ τον χρόνο και γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτει η “κυριακάτικη δημοκρατία”, αποφάσισε να δώσει επιπρόσθετο μπόνους στον εαυτό του και στα υπόλοιπα “γαλάζια” golden boys του κ. Μητσοτάκη 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ», καταλήγοντας: «Εάν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να καλύπτει το πλιάτσικο του εκλεκτού του και δεν τον αποπέμψει, ακυρώνοντας φυσικά και το μπόνους, σημαίνει ότι ο κ. Στάσσης λειτουργεί απλά ως μπροστινός με δική του εντολή».

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε η ανακοίνωση της ΔΕΗ με τα ψεύδη. Το Σάββατο, και όταν πια κυκλοφόρησε η εφημερίδα με το ρεπορτάζ και τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσίασε, έβγαλε νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στον «χορό» μπήκαν το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.

«Παραποίηση της αλήθειας»

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «χυδαία αλαζονεία Μητσοτάκη που κρύβεται» και για «παραποίηση της αλήθειας» από τη ΔΕΗ, σχολιάζοντας πως «το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έχει ενεργοποιηθεί από τις 2 Ιανουαρίου του 2022».

Ελληνική Λύση: «Να παρέμβει η Δικαιοσύνη»

Η Ελληνική Λύση έκανε λόγο για αποκάλυψη που «προκαλεί οργή», σημειώνοντας:
«Οι ισχυρισμοί της εταιρίας που έρχεται τώρα να διαψεύσει τις δικές της επίσημες ανακοινώσεις στο επενδυτικό κοινό οφείλει να προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης».

ΜέΡΑ25: «Εξοργιστικές αποκαλύψεις»

Το ΜέΡΑ25 με σκληρή ανακοίνωσή του τόνισε: «Οι νέες αποκαλύψεις, όχι πια για τον μισθό των 360.000 ευρώ ετησίως και τις πολυτελείς επαύλεις στην Τζια, αλλά για μπόνους 16.000.000 ευρώ που αποφάσισαν να μοιράσουν τα golden boys της ΔΕΗ, τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματός τους, είναι απλά εξοργιστικές».

Κόντρα Άδωνη με ΣΥΡΙΖΑ

Τη σφοδρή αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος, μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό Σκάι, υπερασπίστηκε παθιασμένα τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, με δηλώσεις για γέλια και για κλάματα, όπως «έκανε πολύ καλό στην Ελλάδα», διότι ουσιαστικά «έσωσε τη ΔΕΗ». Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε ακόμα μια φορά ακατάληπτα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, βλέποντας φαντάσματα πίσω από τις αποκαλύψεις για τη βίλα Στάσση. Το ανησυχητικό είναι ότι και ο δημοσιογράφος συνομιλητής του, ο κ. Οικονόμου, έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του κ. Στάσση από την αντιπολίτευση. Πώς είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος να βαφτίζει «στοχοποίηση» τις αντιδράσεις που βασίζονται σε ακλόνητες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση;

Η κουβέντα δεν… πήγε καθόλου στο νέο θέμα των μπόνους 16.000.000 και των ψεμάτων της ΔΕΗ ούτε από τους δημοσιογράφους του πάνελ ούτε από τον υπουργό, με συνέπεια να καταλήξει σε μια αποθέωση του Στάσση, που «δεν άφησε τη ΔΕΗ να χρεοκοπήσει», και σε συνωμοσιολογικές μπαλοθιές στον αέρα περί πολέμου στη Δημόσια Επιχείρηση.

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το μόνο πολύ μεγάλο καλό που έκανε ο κ. Στάσσης είναι στην τσέπη του».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα