Ν.Δ.: Συνέδριο απολογισμού στον δρόμο για τις κάλπες

Μοιράστηκαν δύο φυλλάδια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα

Σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται και με τη… βούλα πλέον η Ν.Δ., όπως αποτυπώθηκε στις τριήμερες εργασίες του 14ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος στο Athens Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Προεκλογικά διλήμματα, απολογισμοί, προγραμματισμοί και συγκρίσεις με τους προηγούμενους κυριάρχησαν στις ομιλίες των συνέδρων, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, με φόντο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Δύο έγχρωμα φυλλάδια, επικεντρωμένα στα πεπραγμένα της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα, μοιράστηκαν στους συνέδρους, μαζί με τις διαπιστεύσεις τους. «Το είπαμε, το κάναμε» ήταν ο τίτλος του πρώτου και «Δίπλα σε κάθε πολίτη» ο τίτλος του δεύτερου – το σύνθημα, δηλαδή, του συνεδρίου.

Περίπου 3.500 ήταν τελικά οι παρατηρητές-μέλη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στο συνέδριο. Τόσο την Παρασκευή όσο και χθες, τελευταία ημέρα των εργασιών, μαζί με τους 2.500 συνέδρους κατέκλυσαν τους χώρους του Metropolitan Expo.

Παρών και στις τρεις ημέρες των εργασιών, και μάλιστα για πολλές ώρες, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρακολούθησε πολλούς από τους ομιλητές, συνομίλησε με συνέδρους και στελέχη του κόμματος και εθελοντές, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου.

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές κατά τη συνεδριακή διαδικασία που οι σύνεδροι και οι παρατηρητές ήταν λιγότεροι στις δύο αίθουσες των εργασιών απ’ ό,τι στους διαδρόμους και στον περιβάλλοντα χώρο. Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες, άλλωστε, εν όψει της εκλογής των 150 αιρετών μελών της Πολιτικής Επιτροπής έδιναν και έπαιρναν…

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου υπήρχαν περίπτερα του «Be Μy Hero», με στόχο την εγγραφή εθελοντών για δωρεά μυελού των οστών, των συλλόγων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και «ΗΠΑΡΧΩ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων, καθώς και ένα περίπτερο για την πρόληψη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαιρετισμούς απηύθυναν ο Antonio Lopez-Isturiz White, γενικός γραµµατέας, και ο Jan Olbrycht, αντιπρόεδρος του κόµµατος. Επίσης, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένοι χαιρετισμοί της Roberta Metsola, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και του Gennadiy Leonidovich Trukhanov, δηµάρχου της Οδησσού.

Θερμά χειροκροτήθηκε η Κατερίνα Κοτρωνιά, γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κατά την ομιλία της το μεσημέρι του Σαββάτου. Πολλοί φοιτητές μέλη της «γαλάζιας» παράταξης, λίγες ημέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές, είχαν καταλάβει τις μπροστινές θέσεις στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου και δημιούργησαν μια πολύ ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

Σχεδόν ταυτόχρονα εισήλθαν κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών στο συνεδριακό κέντρο οι Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω τους τα βλέμματα των συνέδρων. Μάλιστα, η μικρότερη αίθουσα στην οποία θα μιλούσε ο υπουργός Εξωτερικών μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας γέμισε εν όψει της ομιλίας του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα