Ο Γεωργιάδης νομοθετεί κατά παραγγελία της Lamda!

Τι είπε στη Βουλή για τον διορισμό της κόρης του

Κατ’ εντολή της Lamda νομοθετεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έφερε ακόμη μια τροπολογία για το Ελληνικό, με σκοπό -τι άλλο!- την εξυπηρέτηση του επενδυτή.

Με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια τροποποιούνται οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, και πλέον με υπουργική απόφαση θα παρέχεται η δυνατότητα μη εφαρμογής των κείμενων διατάξεων για το ιδεατό στερεό στα ψηλά κτίρια και καθορισμού κριτηρίων χαρακτηρισμού κτιρίων ως ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σωκράτη Φάμελλο να σχολιάζει δηκτικά πως «έλεγαν οι άριστοι ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό στους έξι μήνες και τώρα πληρώνουμε την ανεπάρκειά τους», ενώ ο Χάρης Μαμουλάκης κατήγγειλε συνεχείς παρεμβάσεις για να ωφεληθεί ο ανάδοχος, επισημαίνοντας πως τροποποιείται για πολλοστή φορά το ύψος των κτιρίων. Απαντώντας στα ομαδικά πυρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές πως νομοθετεί «για να διευκολυνθούν οι μεγάλες επενδύσεις» και πως «όσες τροπολογίες χρειαστεί θα τις φέρουμε».

Ισχυρίστηκε, δε, πως οι ρυθμίσεις είναι για την ταχύτερη αδειοδότηση όπου υπάρχει γκρίζα νομοθετική ζώνη. Όσο για τις επικρίσεις περί «βαλτωμένης» επένδυσης, ισχυρίστηκε πως όλο το χρονοδιάγραμμα προπορεύεται του σχεδίου.

Σημειωτέον πως ο υπουργός απάντησε -με μνημειώδη καθυστέρηση- στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για την πρόσληψη της κόρης της συζύγου του στο Ελληνικό, καταφεύγοντας σε τουλάχιστον αστείες δικαιολογίες. Υποστήριξε, ανάμεσα στα άλλα, πως επρόκειτο για μια «χαμηλόμισθη» θέση και πως η θετή του κόρη έκανε αίτηση και επειδή είχε τα προσόντα την έκαναν δεκτή.

«Ακόμη και στον πόλεμο τα γυναικόπαιδα τα αφήνεις απέξω» ανέφερε, ενώ, απαντώντας στην κριτική ότι προσελήφθη σε επένδυση που εξαρτάται από τις δικές του υπουργικές αποφάσεις, ισχυρίστηκε, με ένα απίστευτο λογικό άλμα, πως «με αυτή τη λογική, το δικό μου το παιδί δεν μπορεί να δουλέψει πουθενά στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον στην αρμοδιότητά μου είναι όλη η ιδιωτική αγορά!».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα