Βαρύτατο (και σοβαρότερο απ’ ό,τι φάνηκε) το άδειασμα στον Βαρβιτσιώτη

Τελικά, αυτή η υπόθεση με την υποψηφιότητα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την ατυχή έκβασή της έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος απ’ όσο αρχικά φάνηκε. Και τούτο διότι, όπως αποκαλύπτει η στήλη, η Νέα Δημοκρατία έστειλε δύο επιστολές προς τον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Ντόναλντ Τουσκ, με τις οποίες τον ενημέρωνε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα είναι υποψήφιος για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!

➥ Και αυτές οι επιστολές έφτασαν στα χέρια του Πολωνού αξιωματούχου τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου διαπραγματευόταν την εκλογή του Θανάση Μπακόλα στη θέση του γραμματέα του ΕΛΚ, με αντάλλαγμα τη στήριξη Ισπανού ευρωβουλευτή -στον οποίο εργάζεται ο γιος του πρωθυπουργού- για το αξίωμα του αντιπροέδρου!

➥ Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου -ο νεαρός βουλευτής που φωτογραφιζόταν υπερήφανος με τον πρόεδρο Μπάιντεν μέσα στον Λευκό Οίκο- έστειλε επίσημη επιστολή στον κύριο Τουσκ με την οποία τον ενημέρωνε επισήμως για την υποψηφιότητα του κυρίου Βαρβιτσιώτη. Οταν μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θέλησε να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες και να παρουσιάσει επισήμως την υποψηφιότητά του σε breakfast κορυφαίων στελεχών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, ο κύριος Χατζηβασιλείου έστειλε νέα επιστολή προς την ηγεσία του ΕΛΚ με την οποία επαναβεβαίωνε την αρχική και καλούσε αυτήν να υποδεχθεί τον Ελληνα υπουργό σε ακρόαση. Προφανώς και δεν αυτοσχεδίαζε – εντολές της κομματικής, και όχι μόνο, ηγεσίας εκτελούσε.

➥ Εδώ, λοιπόν, υπάρχει μια τεράστια διαφορά σε σύγκριση ακόμα και με αυτή τη μεταχείριση της οποίας έτυχε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όταν είχε διεκδικήσει θέση επιτρόπου και αντιπροέδρου της Κομισιόν το 2019. Τότε, όλες οι υποσχέσεις είχαν δοθεί στο μιλητό. Τώρα, ο κύριος Βαρβιτσιώτης έχει στα χέρια του γραπτές αποδείξεις για το «άδειασμα» που υπέστη από το κόμμα του προκειμένου να αναρριχηθεί στη θέση του γραμματέα του ΕΛΚ κάποιος που έρχεται από το πουθενά στη Νέα Δημοκρατία.

➥ Ο νεαρός πολιτικός, βεβαίως, είναι ψύχραιμος και δεν θα αντιδράσει σε πρώτο χρόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήσει να του χρυσώσουν το χάπι, όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν εστάλη -τιμητικά ας πούμε- ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στην τελετή κατάθεσης στεφάνων για την Ποντιακή Γενοκτονία στο ιερό των πεσόντων του Αγνωστου Στρατιώτη. Στη μάχη για τον Δυτικό Τομέα της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών θα είναι, πολύ φοβόμαστε, πολλοί οι πεσόντες.

➥ Η απορία, πάντως, παραμένει: Εάν κάποιος από την κυβέρνηση δεν ήθελε να στηρίξει τον κύριο Βαρβιτσιώτη για το αξίωμα του αντιπροέδρου, δεν θα μπορούσε να του το πει ευθέως για να τον απαλλάξει από τη φιλοδοξία, αντί να τον αφήσει να τρέφει φρούδες ελπίδες; Επρεπε σώνει και καλά να παίζει η κυβέρνηση σε δύο ταμπλό, και μάλιστα σε επίπεδο Βρυξελλών; Τι, άραγε, συμπεράσματα εξάγουν οι πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυβέρνησης ακόμη και μέσα από τέτοιες -ήσσονος σε σύγκριση με τα διακυβευόμενα στον κόσμο- εσωκομματικές ιστορίες; Στη βελγική πρωτεύουσα, πάντως, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Φαντάζεστε προς ποια κατεύθυνση.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα