Το… τερμάτισαν! Στέλνουμε στην Ουκρανία και τεθωρακισμένα

Ο Μητσοτάκης έκρυψε τη συμφωνία την οποία «κάρφωσε» ο Σολτς. Δέσμευση εν αγνοία των στρατηγών και της Βουλής

Είναι, αν μη τι άλλο, εμπαιγμός του ελληνικού λαού ο πρωθυπουργός να δίνει συνέντευξη Τύπου για 45 λεπτά, να αναφέρει ότι είπε στον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς πως δεν μπορεί να έχει πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά να αποκρύπτει το σημαντικότερο, το οποίο ανακοίνωσε ο Γερμανός: ότι συμφώνησε μαζί του να παραδώσει η Ελλάδα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και, κατόπιν, να τα αντικαταστήσει με αντίστοιχα γερμανικά!

Ο πρωθυπουργός, δηλαδή, εν κρυπτώ για ακόμα μία φορά, προχώρησε σε διπλή συμφωνία, αφενός μεν αποστολής νέου οπλισμού -τεθωρακισμένων- στην Ουκρανία, αφετέρου δε αντικατάστασής του με άλλον, παρόμοιο οπλισμό από τη Γερμανία. Μια συμφωνία που ούτε αυτή πέρασε από το ΚΥΣΕΑ ούτε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, μια συμφωνία για γερμανικά τεθωρακισμένα για τα οποία δεν γνωρίζει κανείς αν θα πληρώσει η χώρα χρήματα και πόσα, μια συμφωνία που μας εμπλέκει -με την αποστολή βαρέος οπλισμού- ακόμα περισσότερο στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος είπε χθες από τις Βρυξέλλες ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, σύμφωνα με την οποία η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Μίλησα με τον Ελληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης» δήλωσε ο κ. Σόλτς.

Η Ελλάδα, εν κρυπτώ, έχει στείλει πολλές φορές οπλισμό στην Ουκρανία. Η «δημοκρατία» έχει γράψει για έξι αποστολές, γεγονός που ουσιαστικά είχε επιβεβαιώσει τον Απρίλιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στη Βουλή, λέγοντας όμως ότι ήταν μια αρχική ποσότητα που εστάλη σε… έξι δόσεις! Όμως, παρότι ο υπουργός είχε διαβεβαιώσει τη Βουλή πως «ό,τι δώσαμε δώσαμε», πριν από μία εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι εστάλη ξανά οπλισμός. Η «δημοκρατία» έχει γράψει ότι η χώρα μας έχει στείλει, μεταξύ άλλων όπλων, και πυραύλους STINGER. Επ’ αυτού η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει… Οφείλει να το κάνει.

Η «εν κρυπτώ» από τη μεριά του πρωθυπουργού συμφωνία με τον Γερμανό καγκελάριο έρχεται μία ημέρα μετά το απίστευτο «άδειασμα» της Γερμανίας στη χώρα μας, καθώς μας παρότρυνε να τα βρούμε με τους Τούρκους, κρατώντας ίσες αποστάσεις. Για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός είχε μια… φιλική, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, κουβέντα με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς και του είπε, προφανώς σε… φιλικό ύφος, ότι «δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων από ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. προς ένα άλλο», από κράτος που έχει μάλιστα καθεστώς υποψήφιας χώρας. «Ο καγκελάριος αντελήφθη την έκταση του προβλήματος – ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία μάς απειλεί» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ενημέρωσε τους εταίρους μας για την πρόσφατη έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και σημείωσε πως ζήτησε το θέμα αυτό, εφόσον επιμείνει η Τουρκία, να συζητηθεί στο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, «με ρητή αναφορά στα συμπεράσματα και καταδίκη της περιττής και αχρείαστης τουρκικής προκλητικότητας».

Σημείωσε επίσης πως «ποτέ δεν θα καταφύγουμε στην όξυνση. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν θα κάνω ψυχανάλυση των αδιεξόδων της Τουρκίας» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα