Νεο οθωμανικό κρεσέντο από Ερντογάν για τα νησιά μας!

«Δεν θα επιτρέψω την επανάληψη λαθών των προηγούμενων κυβερνήσεων της Τουρκίας για το ανατολικό Αιγαίο»

Νέες, ακραίες προκλήσεις από τον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να «πωρώσει» το κοινό της Τουρκίας κατά της χώρας μας. Έτσι, λοιπόν, μιλώντας χθες σε κομματικό ακροατήριο ισχυρίστηκε πως η δική τους κυβέρνηση δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνώντων της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβε και τα… νησιά του Αιγαίου, σε μια εμφανή παραπομπή των υπερεθνικιστικών θεωριών που κυκλοφορούν στην Τουρκία και θέλουν τη χώρα μας να «κατέλαβε» τα τελευταία χρόνια νησιά στο Αιγαίο που κανονικά ανήκαν στην Τουρκία.

Δεν έμεινε μόνο στο ζήτημα των «νησιών», που κατά τον ίδιο αφέθηκαν στην Ελλάδα, αλλά χαρακτήρισε λάθος και το ότι επιτράπηκε η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε. και η επανένταξη Ελλάδας και… Γαλλίας στο ΝΑΤΟ.

«Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του εθνικού συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και Γαλλίας στο ΝΑΤΟ μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ε.Ε. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι η Τουρκία και οι πολίτες της δεν έχουν το δικαίωμα να είναι αμέτοχοι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική που έχει χαράξει στη Μεσόγειο, στη Συρία και παντού.

Υπερασπιζόμενος δε την τουρκική επιθετικότητα σε ολόκληρη την περιοχή συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε τη δική μας πολιτική, τηρώντας την περήφανη στάση μας απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους στον κόσμο, όπου κι αν βρίσκονται, από τη Συρία μέχρι το Ιράκ, από τη Λιβύη μέχρι το Καραμπάχ, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο».

Μία μόλις ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, είχε επαναλάβει το τουρκικό παραμύθι περί υπόθαλψης τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα μας, το οποίο η Τουρκία χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, και για να δικαιολογήσει τις εισβολές της σε Συρία και βόρειο Ιράκ. Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός του εταίρος Μπαχτσελί, ο οποίος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αγκυρα, χαρακτήρισε «ξεκάθαρη πρόκληση» την απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη να έρθει στα νησιά ανοιχτά της Αλικαρνασσού, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας Κω, Αστυπάλαια και Ψέριμο.

Επενδύοντας, μάλιστα, στο καλπάζον κύμα αντιαμερικανισμού που υπάρχει στην Τουρκία, χαρακτήρισε την Ελλάδα πιόνι του ιμπεριαλισμού, μια σαφή αναφορά στις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας και ειδικά σε αυτήν της Αλεξανδρούπολης. Οπως είπε, «με μέσο την τρομοκρατική οργάνωση από τη μία και την Ελλάδα που έχει γίνει πιόνι του ιμπεριαλισμού από την άλλη επιδιώκεται να βάλουν εμπόδια στον αγώνα για την ύπαρξη της Τουρκίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα