Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου! Απειλεί την κυριαρχία πολλών νησιών του Αιγαίου

Την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που ορίζεται μέσα από τις διεθνείς συνθήκες υιοθετεί πια και επίσημα η Τουρκία ως πρακτική στην εξωτερική της πολιτική, καθώς δεν είναι μόνο οι συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις από το στόμα αξιωματούχων της Αγκυρας, αλλά και τα προσβλητικά σχόλιά τους τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την κυβέρνησή μας.

«Η κυριαρχία των ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς θα συζητηθεί, εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις» δήλωνε χθες ο διαρκώς προκλητικός Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας. «Η στάση της Ελλάδας μετά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη δεν προκαλεί έκπληξη. Εδώ και χρόνια υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα. Η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις στα νησιά εκείνα που της δόθηκαν με τον όρο να μην τα εξοπλίσει.

Πρόκειται για τον εξοπλισμό των νησιών. Η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ τόνισε: «Εμείς έχουμε στείλει δύο επιστολές με τις θέσεις μας στα Ηνωμένα Εθνη. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, τότε θα συζητηθεί η κυριαρχία τους. Επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν νομικά, γίνονται νευρικοί, δίνουν βλακώδεις απαντήσεις, κάνουν δημαγωγία. Λένε πως “η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας”, οι Ελληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας». Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί, καθώς υπογράμμισε πως «οι δηλώσεις του κ. Δένδια είναι παράλογες. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα είναι αξιοθρήνητη. Δεν ξέρω αν αυτό εκτιμάται, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ καλή στο να κλαίει».

Τη σκυτάλη μετά τον Τσαβούσογλου πήρε ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο «Γκρίζος Λύκος» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως… επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία! «Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματά της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων αφού στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Οποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί. Συνεχίζοντας στον ίδιο προκλητικό και προσβλητικό τόνο, ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Ελληνα πρωθυπουργό όργανο των ξένων δυνάμεων «σαν τους παππούδες του» και πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

Τέλος, χθες, και ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν στη χυδαία ανθελληνική προπαγάνδα, με δηλώσεις του και ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε πως το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα