Μητσοτάκης: Οι πρόσφυγες θα λύσουν το Δημογραφικό!

Μιλώντας σε συνέδριο, αντί για μέτρα κατά της υπογεννητικότητας, υιοθέτησε τη θεωρία της αντικατάστασης πληθυσμών

Την «ενσωμάτωση» πληθυσμών από Ασία και Αφρική υπέδειξε ως απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα του ελληνικού έθνους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να ανακοινώσει μέτρα κατά της υπογεννητικότητας και κίνητρα για να κάνουν περισσότερα παιδιά οι Ελληνες.

Μιλώντας χτες σε συνέδριο για το δημογραφικό πρόβλημα, ο πρωθυπουργός υιοθέτησε πλήρως τη λογική της αντικατάστασης πληθυσμών (μετανάστευση αντικατάστασης – replacement migration, σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ), καθώς, όπως ανακοίνωσε με στόμφο, η ένταξη στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών είναι «μια απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε: την έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον κλάδο των κατασκευών».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -που κατάφερε να εκπλήξει ευχάριστα ακόμη και τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρών-, «η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση».

Συνέχισε τονίζοντας πως «μία χώρα μεσηλίκων που γεννά λίγα παιδιά οφείλει να ανανεωθεί με νεότερους ανθρώπους. Εκείνους που ασπάζονται τις αξίες της και είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν σε αυτήν οικογένεια, οικογένειες τις οποίες θα μπορούν να συντηρήσουν».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το να ανησυχεί κανείς για τη μείωση του αριθμού των Ελλήνων είναι κάτι το ακραίο, αφού, όπως είπε, «η πιο φλέγουσα διάσταση του ζητήματος δεν είναι προφανώς η θέση κάποιων ακραίων ότι τάχα θα εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος. Αυτό έχει αποδείξει για πολλούς αιώνες τώρα ότι και αντέχει και ανανεώνεται και εμπλουτίζεται», αλλά ο οικονομικός και κοινωνικός κίνδυνος.

Νέο χαρτοφυλάκιο

Κατά τα υπόλοιπα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε -μετά τη δημιουργία ειδικού χαρτοφυλακίου υφυπουργού για τις Δημογραφικές Πολιτικές και την Οικογένεια- και τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου που, όπως είπε, πλέον θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των σχετικών πρωτοβουλιών που προφανώς διατρέχουν οριζόντια πολλά υπουργεία και πολλές υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι στην τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, όπως η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών, αλλά και των δημοτικών έως τις 6 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών, ανακουφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι η Πολιτεία εργάζεται σήμερα όσο ποτέ για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού και τόνισε ότι πρόκειται για ένα εθνικό υπαρξιακό ζήτημα που απαιτεί την παραίτηση από κάθε κομματική οπτική και τη συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας μας. Με δεδομένο ότι υιοθέτησε πλήρως τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για την ενσωμάτωση των μεταναστών, δεν αποκλείεται να έχει τη συναίνεση που επί της ουσίας ζήτησε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα