Ο αλλόφρων Παναγιωτόπουλος απείλησε τα στελέχη των Ε.Δ.!

Ο ΥΕΘΑ, που στέλνει εν κρυπτώ όπλα στην Ουκρανία, εγκάλεσε τους στρατιωτικούς μας για δήθεν διαρροές που κάνουν στον Τύπο

Σε απόλυτη σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που έχει χάσει πλέον πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Αντί να απολογηθεί για τους ολέθριους χειρισμούς της κυβέρνησης, που στέλνει εν κρυπτώ και παραβύστω πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, επέλεξε να επιτεθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (!), την ώρα που η Τουρκία απειλεί ευθέως και σε καθημερινή βάση τη χώρα μας. Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εγκάλεσε τους στρατιωτικούς μας για δήθεν διαρροές που κάνουν στον Τύπο ή και στις τοπικές κοινωνίες, προτρέποντάς τους να δείξουν τη «δέουσα υπευθυνότητα».

Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας του ΚΚΕ, αλλά και τοποθέτηση του Γιάννη Μπουρνούς (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος ρώτησε μεταξύ άλλων εάν οι πύραυλοι Stinger και οι οβίδες Πυροβολικού έφυγαν από τα νησιά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος «απείλησε» πως θα θέσει το ζήτημα στους αρχηγούς των επιτελείων για «να δούμε τι θα γίνει με το σύστημα πληροφοριών, που έχει γίνει ελβετικό τυρί», όπως είπε επί λέξει, μιλώντας για διαρροές που γίνονται από τα επιτελεία και τις μονάδες, προσθέτοντας στο ίδιο ύφος πως, επειδή στην Ελλάδα «μιλάνε όλοι», «οποιοδήποτε σύστημα αντικατασκοπίας είναι άσκηση κενή, δεν έχει νόημα». Η απρόκλητη επίθεση του υπουργού στους αξιωματικούς, που σηκώνουν τόσο μεγάλο βάρος και δρουν πάντοτε με αποφασιστικότητα και αυτοθυσία, είναι ανεξήγητη και έχει προκαλέσει -δικαίως- την ενόχληση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής επιβεβαιώθηκε απολύτως πως το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την κυβερνητική τακτική όσον αφορά την αποστολή των όπλων στην εμπόλεμη Ουκρανία είναι «αδιαφάνεια, συσκότιση, απόκρυψη», καθώς ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει στη δημοσιότητα την αναλυτική λίστα με το σύνολο των οπλικών συστημάτων που έχουν σταλεί στον πόλεμο. «Δεν είμαι Πορτογάλος, ούτε Λουξεμβούργιος – μας ακούνε» είπε, καλώντας τους βουλευτές να πάνε στο Πεντάγωνο για να λάβουν γνώση. Μάλιστα, επικαλέστηκε για την άρνησή του αυτή τον δημόσιο χαρακτήρα της συνεδρίασης, την οποία ωστόσο ο ίδιος εισηγήθηκε!

Και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πάντως, πλην της Ελληνικής Λύσης, που ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες, έπεσαν στην παγίδα και τάχθηκαν υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών. Πάντως, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, πως έχουν σταλεί αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger, επιβεβαιώνοντας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Περιγράφοντας ακροθιγώς τα είδη οπλισμού που έχει σταλεί, μίλησε για τυφέκια, καλάσνικοφ και κάποια πολυβόλα τύπου FΝ, για πυρομαχικά φορητoύ οπλισμού, δηλαδή σφαίρες και κυρίως βλήματα Πυροβολικού, για αντιαρματικά όπλα, για «λίγους» φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους και για ρουκέτες για σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Arm 70.

Υποστήριξε δε πως τα πυρομαχικά είναι από αποθήκες 3ης διαλογής, ενώ ανέφερε πως θα μας δοθεί αποζημίωση 7.700.000 για τα συστήματα που στείλαμε. Ερωτηθείς μάλιστα αν θα στείλουμε άλλα όπλα, απάντησε αορίστως πως «θα έρχονται και θα ζητούν διαρκώς. Γίνονται συζητήσεις και προσεγγίσεις. Τα Leopard, τους S-300, τα αντιαεροπορικά στα νησιά δεν θα τα στείλουμε – είναι ανεπτυγμένα». Αναφορικά με τα τεθωρακισμένα υποστήριξε πως «δεν θα πάρουμε γουρούνι στο σακί» και πως επίκειται επιθεώρησή τους από ειδικούς του ΓΕΣ.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντως, κατά την ολιγόλεπτη παρέμβασή τους στη συνεδρίαση επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αντικατάστασης των τεθωρακισμένων, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ΜητσοτάκηΣολτς επωφελή.

Ερντογάν εκτός ορίων! Θα παρακολουθήσει αποβατική άσκηση με τον Μπαχτσελί στη Σμύρνη

Σε παράκρουση βρίσκεται πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένοντας να προκαλεί την Ελλάδα με τις δηλώσεις του. Τα χθεσινά του λεγόμενα εγείρουν ερωτήματα για το τι τελικά συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην Αγκυρα, ο «σουλτάνος» τόνισε αναφερόμενος στη χώρα μας: «Έχουν εννέα αμερικανικές βάσεις. Λέμε “γιατί το κάνετε αυτό; Για ποιον το κάνετε;”. Λένε για τη Ρωσία. Συγγνώμη, δεν τα τρώμε αυτά. Η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, οι ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν οπλική υποστήριξη και αεροπλάνα. Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας. Μετά έκανε τα ίδια στο Νταβός».

Το νέο επεισόδιο έντασης πάντως που θα στήσει η Αγκυρα θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη. Εκεί όπου σήμερα αναμένεται να μεταβούν τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας όσο όμως και ο κυβερνητικός του εταίρος, ο Γκρίζος Λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με σκοπό να παρακολουθήσουν την τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES 2022, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Όπως έγινε γνωστό, η άσκηση έχει… αποβατικό χαρακτήρα, καθώς αυτό προβλέπει το σενάριό της. Σενάριο που περιλαμβάνει συγκεκριμένα αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, χρήση πραγματικών πυρών, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV). Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, στην άσκηση αυτή συμμετέχουν στρατιωτικά πληρώματα και προσωπικό από 37 χώρες, όπως η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία, το Καζακστάν και οι ΗΠΑ.

«Αγκαζέ» βέβαια και τα τουρκικά μέσα που δυναμιτίζουν κι αυτά το κλίμα έντασης, βάζοντας μάλιστα στη συζήτηση ακόμη και τα σενάρια απόβασης σε ελληνικά νησιά! Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του αναλυτή Χακάν Μπαϊράκτσι, ο οποίος τόνιζε στο CNN Turk πως η Τουρκία θα πρέπει να κάνει απόβαση σε δύο ελληνικά νησιά! «Η Τουρκία, για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δύο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”. Τότε θα ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική και θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα