Ο Στρατός «βράζει» με τον υπουργό Παναγιωτόπουλο!

Ο αρχηγός ΓΕΣ και η ΠΟΕΣ «αδειάζουν» τον Παναγιωτόπουλο μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις που έκανε για το Στράτευμα

Τις δικές τους απαντήσεις στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τους εξέθεσε, έδωσαν οι στρατιωτικοί – εις διπλούν, μάλιστα, και ηχηρό.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, από την Καλαμάτα, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Ξενώνων Φρουράς, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πανέτοιμες, δίνοντας το δικό του μήνυμα στη διαπίστωση Παναγιωτόπουλου ότι τα επιτελεία είναι διάτρητα: «Πρέπει να κοιμάστε ήσυχοι! Να μη φοβάστε, είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ! Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή!»

Οργισμένη επιστολή

Το δεύτερο μήνυμα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας έφτασε με τη μορφή οργισμένης επιστολής από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η οποία τον κατηγορεί ότι, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία ή να έχει προηγηθεί έρευνα, έβγαλε το αυθαίρετο συμπέρασμα, έστω διερωτώμενος, ότι οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των Ε.Δ. διοχετεύουν ευαίσθητες υπηρεσιακές πληροφορίες στα καφενεία. Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν έχει κάνει τίποτα έως τώρα για να ενισχύσει τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τον παρομοιάζουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Αντί να κάνετε κάτι για τα στελέχη των Ε.Δ., τα στοχοποιείτε συλλήβδην, όπως έκανε και ο κ. Βενιζέλος».

«Κλείνετε τρία χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους» σημειώνουν και ζητούν από τον κ. Παναγιωτόπουλο να κάνει έρευνα και να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται τελικά πίσω από τις διαρροές.

Δεν σταματούν όμως εκεί τα μέλη της ΠΟΕΣ, καθώς μπορεί να εκληφθεί και ως ευθεία απειλή το γεγονός ότι όχι μόνο τον συγκρίνουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά του ζητούν να δει πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πολιτικό του μέλλον:

«Ο υπόψη υπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές, αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, η οποία -σημειωτέον- είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, εξερράγη (σ.σ.: ο κ. Βενιζέλος) και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκόμενων στρατιωτικών, λέγοντας “Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;”, χωρίς ωστόσο να αντιδράσει ουδείς από τους παρευρισκόμενους στρατιωτικούς. Αλήθεια, πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος;»

Αφορμή όλων αυτών στάθηκε η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στο θέμα της αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, όπου κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, ως ανεύθυνους στρατιωτικούς οι οποίοι αφήνουν να διαρρέουν ευαίσθητα και απόρρητα στοιχεία των Ε.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα