Καβγάς Άδωνη – Λιανού (της Επιτροπής Ανταγωνισμού) για έναν διορισμό

«Eμφύλιος» ξέσπασε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, με το μέλλον της να κρέμεται από μια κλωστή, μετά την ηχηρή διαφωνία του προέδρου της Ιωάννη Λιανού με την πρόταση της κυβέρνησης για το πρόσωπο της νέας αντιπροέδρου της Αρχής.

Ο Ιωάννης Λιανός αντέδρασε με σφοδρότητα στον διορισμό της Χαράς Νικολοπούλου, στέλνοντας σχετική «εμπιστευτική» επιστολή στο προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της για καθυστερήσεις σε υποθέσεις που αφορούν τις τράπεζες.

Η επίμαχη επιστολή προκάλεσε την οργή του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε για μια «απολύτως απαράδεκτη και αντιθεσμική πράξη», λέγοντας πως «όποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί παραιτείται», καθώς και πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει γνώμη «εκβιαζόμενη». Προέτρεψε με αυτόν τον τρόπο, εμμέσως πλην σαφώς, τον Ιωάννη Λιανό να παραιτηθεί από τη θέση του, εφόσον διαφωνεί με την επιλογή αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση του υπουργού Ανάπτυξης στο μείζον θέμα που έχει προκύψει αποδεικνύει πως σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από τον απόλυτο έλεγχο των Αρχών. Σημειωτέον ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι καίριας σημασίας, ειδικά εν μέσω της ενεργειακής κρίσης. Η δημοσιοποίηση της επιστολής του κ. Λιανού προκαλεί σε κάθε περίπτωση αίσθηση, καθώς, ανάμεσα στα άλλα, καταλογίζει στη Χαρά Νικολοπούλου αδράνεια και «σχετικά χαμηλή απόδοση» στον συντονισμό της έρευνας για τυχόν καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών, η οποία εκκρεμεί από το 2019.

Την κατηγορεί επίσης για έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης να συνδράμει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και για άρνηση να αξιολογηθεί.

Ο δημόσιος… αλληλοσκοτωμός προκάλεσε την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης, που δεν στήριξε, πλην της Ελληνικής Λύσης, την πρόταση της κυβέρνησης για τον διορισμό της. Η ίδια η Χαρά Νικολοπούλου προσπάθησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Ερωτηθείσα μάλιστα από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για την τύχη του πορίσματος για τις τράπεζες, η νέα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού απάντησε πως «δεν θα σχολιάσω εν εξελίξει υποθέσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα