Όνειδος! Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προστατεύει την αμαρτωλή λίστα Πέτσα

Αρνείται να παραδώσει τα έγγραφα για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν 20.000.000 ευρώ!

Αρνείται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) να παραδώσει στη ΜΚΟ Vouliwatch τα περίφημα και… αμαρτωλά έγγραφα που αφορούν τη λίστα Πέτσα, παρά το γεγονός πως δικαστική απόφαση έκρινε ότι είναι υποχρέωσή της. Τα συγκεκριμένα έγγραφα αποκαλύπτουν… θεωρητικά τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία διαμοιράστηκαν τα 20.000.000 ευρώ από τα δημόσια ταμεία σε μέσα ενημέρωσης για την πραγματοποίηση της καμπάνιας κατά του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι».

Το Vouliwatch, μέσα από μια πολυδαίδαλη δικαστική διαμάχη, επιδιώκει εδώ και πολύ καιρό να φέρει στο φως τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία κρατούν επτασφράγιστα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) και η ΕΑΔ. Επειτα από δύο σιωπηρές απορρίψεις, η ΜΚΟ τελικά δικαιώθηκε στο δικαστήριο με απόφαση-κόλαφο που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Με την απόφαση αυτή εγκρίθηκε η αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η οργάνωση απέναντι στις αρνήσεις που είχε λάβει από τη ΓΓΕΕ και την ΕΑΔ. Ταυτόχρονα χαρακτηρίστηκε παράνομο το γεγονός πως η ΕΑΔ και η ΓΓΕΕ απέρριπταν τις αιτήσεις πρόσβασης στα έγγραφα που κατέθετε το Vouliwatch. Έτσι, διέταξε να μεταφερθεί η απόφαση στη διοίκηση της ΓΓΕΕ για να συμμορφωθεί αντιστοίχως.

Αντί, όμως, να γίνει αυτό, η ανεξάρτητη Αρχή -τέκνο του επιτελικού κράτους ενημέρωσε το Vouliwatch στις 7 Ιουνίου του 2022 πως ουσιαστικά διαφωνεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης. Παρά το γεγονός ότι στην απόφαση αναφέρεται πως το δικαστήριο αναγνωρίζει το έννομο συμφέρον της ΜΚΟ στο να διεκδικεί πρόσβαση στα έγγραφα αυτά, τα οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε και ως δημόσια, η ΕΑΔ απαντάει λέγοντας πως «δεν αναγνωρίζει το έννομο συμφέρον του Vouliwatch», επικαλούμενη το εμπορικό απόρρητο της Initiative Media (!) Aξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Initiative Media είναι η εταιρία που ανέλαβε μέσω απευθείας ανάθεσης, ύψους 411.985 ευρώ, να διαμοιράσει τα 20.000.000 ευρώ στα μέσα επικοινωνίας. Η διαρκής απόκρυψη δημόσιων εγγράφων και το κουκούλωμα της υπόθεσης από την κυβέρνηση… συνεχίζονται.

Εμμανουέλα Τσουδερού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα