Ο πανικόβλητος Μιωνής «χτυπά» τη Δικαιοσύνη

Πρωτοφανής επίθεση στους Ελληνες δικαστές με τις «πλάτες» του Πορτοσάλτε που τον φιλοξένησε στην εκπομπή του

Σφοδρή, ανηλεή και πρωτοφανή επίθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη, μέσα από διάφορα μέσα ενημέρωσης, έχει εξαπολύσει ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος προφανώς έχει πανικοβληθεί μετά την πρόταση της εισαγγελέως του ειδικού δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου-Φλουρή.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία εισαγγελέας, μελετώντας τα πραγματικά στοιχεία, διαπίστωσε πως οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία περί εκβιασμών, τους οποίους αράδιασε πέφτοντας και σε συνεχόμενες αντιφάσεις, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που εξέταζε το σενάριο της σκευωρίας τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και στη «λίστα Λαγκάρντ», είναι κατασκευασμένοι και ανυπόστατοι. Χθες, στην επιχείρηση σπίλωσης των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων, τον βοήθησε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε, όχι μόνο φιλοξενώντας τον στη ραδιοφωνική εκπομπή του, αλλά και καταλήγοντας σε δικαστική απόφαση, λέγοντας πως ο Σάμπυ Μιωνής έχει πράγματι εκβιαστεί και ψάχνει το δίκιο του.

Στην πραγματικότητα όμως ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στη «λίστα Λαγκάρντ», μέσα στον πανικό του όχι μόνο επανάλαβε τα συνήθη ψεύδη του, αλλά επιχείρησε να παραπλανήσει και με νέα.

Ισχυρίστηκε, για παράδειγμα, ότι δικαιώθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη για δυσφήμηση (σ.σ. έναντι της εφημερίδας «δημοκρατία») το 2017, ενώ δεν έχει προσφύγει ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας μας. Και δεν προσέφυγε ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη γιατί γνώριζε καλά πως τα στοιχεία που παρουσίασε η εφημερίδα κατά καιρούς για τη δράση του ήταν αληθινά και δεν θα μπορούσε να κερδίσει καμία υπόθεση.

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως οι έρευνες εναντίον του ξεκίνησαν το 2015, όταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αναπληρωτής υπουργός κατά της Διαφθοράς, όταν στην πραγματικότητα είχαν ξεκινήσει χρόνια νωρίτερα. Ισχυρίστηκε, τέλος, πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έχουν αθωωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για διάφορες υποθέσεις τους, ενώ στην πραγματικότητα οι υποθέσεις αυτές παραγράφηκαν.

Τη σκυτάλη από τον Αρη Πορτοσάλτε πήρε ο Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος όχι μόνο προσπάθησε να στηρίξει τα ψέματα του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία, αλλά και να τον δικαιώσει για τις παράνομες ηχογραφήσεις που έκανε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες παραπέμπουν στο αδίκημα της κατασκοπίας.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η κυρία Μετσοβίτου στην πρότασή της αναφέρει πως όλα τα γεγονότα «καταδεικνύουν ότι η πλευρά του μηνυτή (σ.σ.: δηλαδή του Σάμπυ Μιωνή) δεν εμφανιζόταν αδύναμη και ανίσχυρη, ώστε να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για εκβιαστικές συμπεριφορές εναντίον της, αλλά, απεναντίας, διέθετε σημαντική νομική υποστήριξη και δυνατά ερείσματα υπέρ της. Το γεγονός δε ότι, παρότι φέρεται ότι η πράξη εκβίασης έλαβε χώρα για πρώτη φορά στις 10/3/2016 και διήρκεσε, κατά το κατηγορητήριο, δύο χρόνια (από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2018), ενώ συνεχίζονταν οι συνομιλίες προς εξεύρεση συμφωνίας και λύσης σε κλίμα ηρεμίας και αμοιβαιότητας, αποδυναμώνει πλήρως τον ισχυρισμό του μηνυτή περί δήθεν εκβίασης εκ μέρους των συγκεκριμένων κατηγορουμένων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα