Τώρα ξύπνησε η κυβέρνηση και αντιδρά για το Turkaegean!

Θα κάνει κατόπιν εορτής προσφυγή στην Ε.Ε. για να άρει την κατοχύρωση του σήματος από την Τουρκία

Παρότι το θέμα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει ότι θα το κάνουν, η κυβέρνηση ολιγώρησε και τώρα σπεύδει κατόπιν εορτής να κάνει προσφυγή στην Ε.Ε για το εμπορικό σήμα Turkaegean, που κατοχύρωσε η Τουρκία στην Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.

Την εκ των υστέρων προσφυγή προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας χθες στον Σκάι, όπου υποβάθμισε το γεγονός, καθώς, όπως υποστήριξε, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας, γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στη Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα. «Θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μη δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε τη χρήση του» είπε.

Πολιτική στόχευση

Όμως, όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας ότι δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα, είναι σοβαρό σε κάθε περίπτωση και σε επίπεδο εντυπώσεων, αφού εισάγεται ένας όρος με πολιτική στόχευση και όχι μόνο τουριστική ή εμπορική. Κυρίως όμως είναι σοβαρό γιατί η κυβέρνηση, παρότι οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει τις προθέσεις τους εν όψει και της τουριστικής περιόδου εδώ και πολύ καιρό, το υποβάθμισε, δεν κατάλαβε τη σημασία του και δεν επέδειξε τα κατάλληλα ανακλαστικά για να το μπλοκάρει.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean. «Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια. Η χώρα μας θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά φόρα, θα υπερασπίσει τη θέση της στην Αμερική και σε όλες τις χώρες» είπε.

Δήλωσε ακόμα στην ΕΡΤ ότι αυτή η κίνηση αντίκειται στην ηγεσία τους και στον τρόπο με τον οποίον χειρίζονται τα πράγματα, καθώς οι Τούρκοι ταξιδιώτες και τουρίστες έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά, τη Μυτιλήνη, την Κω, τη Χίο και τη Σάμο και ψηφίζουν Ελλάδα.

Για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ακραία αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και εγκαλεί την κυβέρνηση ότι κινείται κατόπιν εορτής κατά της χρήσης του όρου που επεδίωκε η Τουρκία από πέρυσι, όπως είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα